BIA: Anarhista sam došao na razgovor o antiglobalističkim tendencijama

Bezbednosno informativna agencija (BIA) negirala je danas da je privodila pripadnika Anahosindikalističke inicijative (ASI) već da je sa R.T. obavljen razgovor na koji se on dobrovoljno odazvao.


Bezbednosno informativna agencija (BIA) negirala je danas da je privodila pripadnika Anahosindikalističke inicijative (ASI) već da je sa R.T. obavljen razgovor na koji se on dobrovoljno odazvao.

Kako je rečeno u BIA, teme razgovora su bile o antiglobalističkim tendencijama u Evropskoj uniji, što je i usmerenje te inicijative, i dešavanjima u svetu levičara. "BIA ne privodi građane, a R.T. je bio pozvan na razgovor na koji se dobrovoljno odazvao i tom prilikom on je bio krajnje kooperativan predočivši nam dosta detalja koji su njemu poznati na navedene teme", navode iz BIA.

R.T. je, kako kažu, odgovarao na sva postavljena pitanja bez ikakve zadrške. Anarhosindikalistička inicijativa saopštila je sinoć da je BIA privela njihovog člana R.T. zbog sumnje u umešanost u postavljanje kutija sa životinjskim izmetom ispred zgrade Vlade Srbije i drugih državnih institucija.

U saopštenju se dodaje i da su pripadnike BIA interesovale informacije vezane za delovanje ASI, regionalno organizovanje radikalnih radničkih aktivista, kao i Međunarodno udruženje radnika i radnica - sindikalnu internacionalu kojoj ASI pripada duže od 10 godina.

Kako se ističe, član Anarhosindikalističke inicijative R.T. je odbio da službenicima BIA da bilo koje ime, ili pruži bilo kakve informacije koje nisu javno dostupne o aktivistima, organizacijama, grupama ili pokretima za koje su oni pokazali interesovanje.

Podsetimo da je sumnjiv paket, zbog kojeg je angažovana policija, ostavljen je rano juče ispred zgrade Vlade Srbije na uglu Kneza Miloša i Nemanjine ulice u Beogradu.

  • ivan

    24.03.2015 15:08
    BIA snajka, BIA
    BIA pokušava da spinuje na tačno onaj način na koji je to ASI i najavila u delu saopštenja koje niko nije preneo u celosti:
    "Namera nam je da saopštenjem obavestimo javnost o ovim dešavanjima iz više razloga – prvi je želja da izbegnemo ulogu žrtvenog jarca usled činjenice da su naši članovi ranije već bili izloženi represiji i procesuirani u montiranim sudskim procesima koji su imali neke slične karakteristike sa slučajem koji je navodno bio povod ovog saslušanja člana ASI; drugi razlog je poznata praksa obaveštajnih službi da iskoriste komunikaciju sa pojedincima kako bi pokušali da, u pogodnom trenutku, u javnosti tu komunikaciju predstave kao neku vrstu saradnje inkriminisanih osoba sa službom."
  • Anarhist

    24.03.2015 14:46
    Vidi se ko nije placenik
  • Kristina

    24.03.2015 13:01
    Pozdrav za BIA
    Pa sjajna vest, BIA se raspituje o antiglobalističkim tendencijama! Ja već duže vreme razmišljam o tome da kontaktiram BIA i predložim im da lepo osnuju jednu levičarsku stranku, s obzirom da je opšte poznato da su sve relevantne i one manje relevantne stranke osnovane pod njihovim patronatom, tako da bez Agencije nema ni levice u Srbiji. Čitajući ovo saopštenje stičem utisak da i oni razmišljaju u istom pravcu. Tako da šaljem pozdrave i levičarima u BIA uz revolucionarni poklič "Očistimo govna zajedno"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija