Mali Vukašin svedok napada u Tunisu: Nisam se mnogo uplašio

Devetogodišnji Vukašin bio je svedok napada u Tunisu, jer se kad je počela pucnjava kupao na plaži pored hotela koji je u petak bio na meti terorista.

Devetogodišnji Vukašin bio je svedok napada u Tunisu, jer se kupao na plaži kad je počela pucnjava.

- Ulazio sam u more u trenutku kada se čuo pucanj. Pomislio sam da je u blizini ajkula, jer su odjednom svi počeli da istrčavaju iz vode. Čuo sam da nam sa obale viču "Bežite svi sa plaže!" U sledećem momentu bili smo zaključani u sobi, zbog bezbednosti - ispričao je Vukašin koji je sa bakom i dekom letovao u Port el Kantuiju u Tunisu. Oni su bili smešteni u hotelu "Palma marina", koji se nalazi pored onog koji je u petak oko podneva bio na meti terorista.

- Deka me je pronašao na plaži - nastavlja Vukašin. - Iz sobe sam video da na gliseru odvoze jednog mrtvog čoveka, obučenog u belo. Nisam se mnogo uplašio, jer su baka i deka bili sve vreme uz mene.

Priču malog Vukašina potvrdio je i njegov deda, Nedeljko Kovačev. - Jutro je bilo uobičajeno. Odjavili smo se iz sobe i hteli smo da iskoristimo pre podne da se još jednom okupamo. Supruga i ja smo bili na bazenu, a mali je sa drugarima sišao do mora. Odjednom se čula eksplozija i rafalna pucnjava. Pomislio sam da neko baca petarde, međutim, zavladala je velika panika. Dok sam tražio unuka video sam jednog ubijenog - priča Nedeljko za Novosti.

Otputovalo 150 putnika

Grupa turista iz letovališta Hamamet takođe je redovnim letom sinoć stigla u Beograd. Mahom su se čuli komentari da im je odmor protekao savršeno, a za napad su saznali tek na aerodromu.

- Nikakvih naznaka nije bilo - prepričava Aleksandar Radonjić. - Šetali smo uveče bez ikakvog straha, čak smo bili i u pustinji. Sve nas je iznenadilo kada smo čuli šta se dogodilo. U odnosu na dolazak, na aerodromu su bile pojačane mere bezbednosti, a među zaposlenima su se čuli komentari o događaju. Zaista ne bih voleo da budem u mislima onih koji sada treba da odluče da li će ići u Tunis na odmor.

Tokom prošle večeri, put Tunisa otišlo je 150 putnika, što je malo manje od polovine planiranih turista, dok je u toj zemlji ostala većina.

  • 27.06.2015 11:22
    Ovi sto su tamo otisli sinoc -- ako ispadne neki problem, drzava Srbija mora da placa carter let i akciju da vrati te ljude?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija