Udala se za svekra zbog penzije

M. M. (43) iz okoline Niša razvela se od muža i u dogovoru sa njim udala se za svekra (72) kako bi nasledila njegovu inostranu penziju od 800 evra.

M. M. (43) iz okoline Niša razvela se od muža i u dogovoru sa njim udala se za svekra (72) kako bi nasledila njegovu inostranu penziju od 800 evra.

Ovakvih slučajeva sve je više u Srbiji, a građani im pribegavaju kako bi obezbedili sigurniju finansijsku budućnost.

M. M. se udala za bivšeg svekra, udovca, nakon razvoda od njegovog sina koji nije uspeo da se snađe u inostranstvu pa se vratio kući i obavljao sezonske poslove. Kako su deca rasla, a bivši suprug (kojem je M. M. sada maćeha) ostao bez posla, morali su da smisle nešto da inostrana penzija ne bi propala.

- Molim vas, nemojte o tome, dovoljno me je sramota što se po selu prepričavaju priče iako smo mi to obavili u tajnosti - kaže M. M. za "Blic". Ipak, otkrila je neke detalje.

- Muž bez posla, ja bez posla. Živimo od svekrove penzije. On je bolestan i kad umre jednog dana ostaćemo i bez toga. Seli smo i dogovorili se. Negovaću svekra kao i dosad. Naravno, između nas se ništa nije promenilo od onda kada sam mu bila snajka - priča vidno postiđena M. M. Kaže da nije uradila ništa loše, već da ju je finansijska situacija naterala na to.

- Između mene i svekra se ništa ne događa, sve je isto kao i pre, verujte... Brinem o njemu kao i dosad, sa mužem spavam u istoj sobi, funkcionišemo kao par, a po selu se samo nagađa da li se to desilo ili nije. Zašto da propadne penzija koja nije mala, a ni suprug ni ja ne radimo - pita se M. M.

  • Nišlija

    30.06.2015 15:14
    @C
    "Navikli da ne rade, a lagodan zivot! Ej, 800e kad je prosek u drzavi 200 e..."

    U tekstu lepo piše, da je u pitanju inostrana penzija, znači zarađeno u inostranstvu.

  • gradjanin

    30.06.2015 14:21
    treba razumeti...............
    ja razumem.......a vi ?
  • pera

    30.06.2015 13:58
    ovo je instrana penzija.
    njih bi da lincujete, a ne bunite se kad su u pitanje stetocine iz stranaka zaposlene u drzavnim firmama zbog kojih su vam smanjili plate i penzije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.