Jedna ponuda za privatizaciju Studija B

Na javni poziv za privatizaciju Javnog radiodifuznog preduzeća Studio B stigla jedna ponuda, saopštila je danas Agencija za privatizaciju Srbije.
Na javni poziv za privatizaciju Javnog radiodifuznog preduzeća Studio B stigla jedna ponuda, saopštila je danas Agencija za privatizaciju Srbije.

Kako se navodi, komisija za privatizaciju Studija B je na prvoj sednic konstatovala da je pristigla prijava za učešće dostavljena u skladu sa javnim pozivom i zakonskim propisima i jednoglasno je donela odluku da prijavu uslovno odobri, dok se ne izvrši provera u vezi sa uplatom depozita i podacima o ponuđaču.

Javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju regionalne televizije Studio B objavljen je krajem juna, a rokovi za dostavljanje ponuda su nekoliko puta produžavani. Vlasnik Studija B je Grad Beograd, a procenjena vrednost kapitala te medijske kuće je 528.626 evra. Skupština Begrada usvojila je odluku da se Studio B ponudi na prodaju za 51 odsto procenjene vrednosti, ako ta gradska informativna kuća ne bude privatizovana do 1. novembra.

Preduzeće Zadruga Plan B saopštila je danas da je odustala od kupovine Radiotelevizije Studio B jer od nadležnih nije dobila razjašnjene suštinskih nedoumica oko poslovanja bez kojij je odluka o kupovini nerazumna. "Uprkos svim nastojanjima zadruge Plan B, zvanično i pravovremeno postavljenim pitanjima, intenzivnoj komunikaciji i sastancima s Agencijom za privatizaciju i Studiom B, ni do danas nismo dobili razjašnjenja nekih suštinski važnih nedoumica", navodi se u saopštenju zadruge Plan B.

Precizira da su traženi podaci o poslovanju, prodaji, marketingu, analizi tržišne pozicije, popisu arhive, tužbi bivših deoničara, udelu Studija B u zajedničkoj firmi sa francuskim partnerom, ugovorima sa oglašivačima i dobavljačima programa, proceni vrednosti kapitala i stručnoj proceni neophodnih investicija.

"Odustajanjem od kupovine ne prestajemo pomno da pratimo privatizaciju Studija B. Nadziraćemo i dalji rad ove stanice u javnom interesu", navodi se u saopštenju i dodaje da će zadruga Plan B organizovati skupštinu svojih članova, kada će se dogovoriti dalje aktivnosti u oblasti javnog informisanja. Zadruga Plan B je privredno društvo osnovano kao rezultat građanske inicijative, radi boljeg javnog informisanja, ne samo Beograđana nego i svih građana Srbije, navela je ta zadruga.
  • Ibi

    13.08.2015 21:56
    U pola cene
    Da ,i po praksi u poslednje vreme , biće neuspešna jer JEDINI ponuđač nije dostavio kompletnu dokumentaciju .Stoga ,na sledećoj prodaji ,cena će biti upola manja od prethodne ...O ,tempora ,o mores !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.