Predsedniku Nikoliću uručena plaketa Udruženja neurohirurga!?

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je danas otvaranju prvog godišnjeg skupa Udruženja neurohirurga Srbije, gde mu je uručena Plaketa počasnog člana Udruženja neurohirurga Srbije.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je danas otvaranju prvog godišnjeg skupa Udruženja neurohirurga Srbije, gde mu je uručena Plaketa počasnog člana Udruženja neurohirurga Srbije.

Ista plaketa uručena je i jednom doktoru, i to ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

Predsednik Srbije podsetio da se danas obeležava i 92 godine neurohirurgije u Srbiji i 77 godina postojanja Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije. On je istakao da srpski neurohirurzi mogu da daju doprinos svetskoj medicini na više načina, dok je ministar zdravlja Lončar poručio da će država učiniti sve da Srbija ne bude u vrhu po broju smrtnosti od tumora moždanica, mozga i kičmene moždine.

Primajući plaketu, Nikolić je poručio da Udruženje neurohirurga pred sobom ima dva zadatka - da nastavi sabornu misiju i izvan granica zemlje, ali i da unapredi svoju medicinsku disciplinu, ne zaostajući za vremenom i svetom.

"Zbog prve osnivačke nacioanlne strukovne asocijacije danas ispisujemo i novo slovo u bogatoj i slavnoj istoriji srpske medicine", poručio je Nikolić.

Uz napomenu da srpska neurohirurgija može da da doprinos svetskoj na više načina, Nikolić je obećao da će u naporima koji doprinose izgradnji društva uvek imati njegovu podršku, kao što je ima i čitava akademska zajednica.

Predsednik Udruženja Lukas Rasulić rekao je da skup za cilj ima suočavanje sa izazovima u neurohirurgiji Srbije u 21. veku, ali i da se utvrde budući pravci razvoja. Dodao je da sve više raste svest o potrebi dijaloga i međunarodne komunikacije kako bi se neurohirurgija razvijala i napredovala.

  • 31.10.2015 19:59
    Srbija
    Americki san!
  • hahaha

    31.10.2015 13:57
    Možda zato što nas yebe u mozak?
  • 31.10.2015 13:29
    svasta
    sta li jos necemo cuti o ovom divnom finom coveku koji je primer svakom detetu u srbiji a vala i sirom sveta sad neka kayu da je kupio diplomu a ne mukotrpno yasluyio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.