FOTO: Saobraćajni znak na engleskom napisali ćirilicom

U selu Sirogojno na saobraćajnoj tabli osim putokaza na srpskom koji pokazuje smer u kom treba da se ide da bi se došlo do muzeja Staro selo, postoji i natpis na "engleskom", ali su umesto latiničnih korišćena ćirilična slova.
U selu Sirogojno na saobraćajnoj tabli osim putokaza na srpskom koji pokazuje smer u kom treba da se ide da bi se došlo do muzeja Staro selo, postoji i natpis na "engleskom", ali su umesto latiničnih korišćena ćirilična slova.

Na tabli na kojoj je naznačeno u kom pravcu treba da se krećete da biste došlli do muzeja Staro selo, postoji i natpis na engleskom, ali napisan ćirilicom.

Umesto da napišu "Old village museum" na engleskom, oni koji su pravili tablu napisali su to na ćirilici - "Олд вилаге мусеум".

Uz fotografiju koja je postavljena na Tviter korisnik je napisao "Piši kao što čitaš", a onda su i ostali korisnici reagovali našalivši se na račun onih koji su napravili i postavili tablu.
  • 25.11.2015 07:07
    posle kad im objasniš da i Hrvati pišu ćirilicom a da u ćirilici ima i latiničnih slova
  • 25.11.2015 06:04
    Anonimus - Delvidek! Koji si ti kreten. I ja se slazem sa prethodnim ali se ne slaze sa tvojim. Ja sam mislio da je pismo izmisljeno zbog lakse komunikacije. Vise je Adobe uradio za cirilicu od vas cirilicara.
  • 24.11.2015 23:05
    Delvidek!
    Treba prihvatiti katolicku veru, promeniti ime i prezime i mirna Backa, je li tako anonimus?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.