Uhapšen Kurti, policija ušla u sedište Samoopredeljenja

Policija je upala u prostorije pokreta Samoopredeljenje i uhapsila Albina Kurtija.

Policija je upala u prostorije pokreta Samoopredeljenje i uhapsila Albina Kurtija.

Hiljade pristalica opozicije demonstriralo je u centru Prištine, tražeći odbacivanje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština. Među liderima opozicije je i Albin Kurti, čije je hapšenje najavila policija. Jake policijske snage kontrolisale su situaciju u gradu. Posle protesta koji je protekao bez incidenata, policija je opkolila prostorije Pokreta "Samoopredeljenje".

Specijalci su izveli vezane pristalice Samoopredeljenja iz sedišta te stranke. Do sada, privedeno je dvadesetak osoba. Specijalne snage su prvo rasterale pristalice Samoopredeljenja i zauzele sedište te stranke. Dvadesetak policajaca ušlo je u zgradu. Samoopredeljenje poziva pristalice da dođu u centar grada.

Nakon što je na skupu u centru Prištine govorio Kurti, oko njega se okupila veća grupa aktivista Samoopredeljenja i opratila ga do sedišta stranke. To mesto su odmah zatim opkolile jake snage kosovske specijalne policije.
Kurti se pojavio na protestu u pratnji telohranitelja i simpatizera, iako je za njim izdat nalog za hapšenje, a policija ranije najavila da će ga, ako se ukaže prilika, uhapsiti.

Pripadnici Samoopredejanja su megofonom upozorili policiju da ni ne pokušava da uhapsi Kurtija, jer će se, kako su poručili, u suprotnom morati suočiti sa njima. Ipak to nije uplašilo policiju i Kurti je ubrzo uhapšen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.