Izbor tužilaca u ponedeljak

Poslanici Skupštine Srbije počeće u ponedeljak novu sednicu na kojoj će razmatrati liste kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca za organizovani kriminal i za ratne zločine, kao i za izbor tužilaca u višim i osnovnim javnim tužilaštvima.
Poslanici Skupštine Srbije počeće u ponedeljak novu sednicu na kojoj će razmatrati liste kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca za organizovani kriminal i za ratne zločine, kao i za izbor tužilaca u višim i osnovnim javnim tužilaštvima.

Na listi kandidata za izbor tužioca za organizovani kriminal su Miljko Radisavljević, koji je i do sada obavljao tu funkciju, advokat Mladen Nenadić, javni tužilac u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu Tomislav Kilibarda i zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru Sonja Milićević.

Na listi kandidata za izbor tužioca za ratne zločine su zamenik javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Snežana Stanojković, sudija u Apelacionom sudu u Novom Sadu Dejan Terzić, zamenik republičkog javnog tužioca Milan Petrović i zamenik tužioca za ratne zločine Mioljub Vitorović.

Poslanici će takođe razmatrati listu od 19 kandidata za nosioce funkcija javnih tužilaca u višim javnim tužilaštvima u Srbiji, kao i listu od 33 kanidata za nosioce tih funkcija u osnovnim javnim tužilaštvima.

Na sednici koju je sazvala predsednica parlamenta Maja Gojković pred poslanicima će se naći i više zakonskih predloga među kojima su predlozi za izmenu zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Zakona o tržištu kapitala, Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, saopšteno je iz parlamenta.

Poslanici će razmatrati i izmene zakona o republičkim administrativnim taksama, Predlog zakona o preuzimanju obaveza Javnog Preduzeća "Srbijagas" Novi Sad prema privrednom društvu "Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije.

Takođe će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja) između Republike Srbije i Međunarodne banka za obnovu i razvoj, Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Societe Generale Banka Srbija a.d. Beograd, za izmirivanje obaveza Javnog preduzeća "Srbijagas" Novi Sad po osnovu ugovora o dugoročnom kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Aleksandrovac - Brus - Kopaonik - Raška - Novi Pazar - Tutin.

Na dnevnom redu će biti i Predlog zakona o zadrugama, Predlog zakona o privrednim komorama, Predlog zakona o centralnoj evidenciji privremenih ograničenja prava lica registrovanih u Agenciji za privredne registre, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravu na besplatne akcije i novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije i Predlog zakona o obnovi nakon elementarne i druge nepogode.

Skupština Srbije će razmatrati i Predlog zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Predlog zakona o zaštiti zemljišta, koje je podnela Vlada.Početak sednice predviđen je za 10 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.