Poverenica osudila seksističke komentare na račun Zorane Mihajlović

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je kao "nepristojne i neprimerene" kritike gradonačelnika Vranja Zorana Antića i lokalnog funkcionera Gradimira Jovanovića na račun potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je kao "nepristojne i neprimerene" kritike gradonačelnika Vranja Zorana Antića i lokalnog funkcionera Gradimira Jovanovića na račun potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Kako je ranije saopštio SNS, Antić je na sednici Skupštine grada na opasku odbornika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Gradimira Jovanovića da se "nekako približi zgodnoj ministarki", odgovorio da je "gradonačelnik mlad i energičan i da tu još svašta može da bude".

"Javno izvinjenje ministarki je najmanje što se očekuje od obojice vranjanskih funkcionera", navela je poverenica u saopštenju i dodala da se stereotipi i predrasude prema ženama moraju temeljno i dosledno suzbijati.

Ona je kazala i da nema opravdanja za takve izjave i da nosioci javnih funkcija "očigledno vrlo često ne znaju ili ne vode računa gde je granica između šala i pošalica i diskriminatorskih komentara".

"Moramo biti svesni da retorika koja unižava dostojanstvo žena koje su aktivne u politici ili javnom životu nije uvredljiva samo za njih, nego i za sve građanke naše zemlje", rekla je Jankovićeva.
  • 20.12.2015 00:21
    da se ne lazemo
    Ona sminkom i oblacenjem istice svoju seksualnost i pokazuje svima da je prvo zensko pa tek onda ministarka, zasto je onda kriv neko ko to primeti i odreaguje kao muskarac? Zar to nije upravo cilj njenog nacina oblacenja, sminke, frizure? Mislim na privlacenje paznje muskarcima?
  • Ћелав сам па шта

    19.12.2015 23:15
    Претерасте га!
  • 19.12.2015 22:01
    Dostojanstvo je nešto što opajdare tj. udaraljke nemaju, tako da ne može biti povređeno. Ako neko vidi golog cara i kaže “Car je go“ taj govori istinu, za razliku od onih koji tvrde da je obučen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.