Povređeni pešak nije životno ugrožen

Pešak M.K, koji je u sredu teško povređen kada ga je na pešačkom prelazu na Bulevaru cara Lazara udario automobil, u stabilnom je stanju i nije životno ugrožen, saznaje Radio 021.
Dvadesetsedmogodišnji Beograđanin M.K, koji je u sredu teško povređen kada ga je na pešačkom prelazu na Bulevaru cara Lazara udario automobil, u stabilnom je stanju i nije životno ugrožen, saznaje Radio 021.

Kako kažu u Kliničkom centru Vojvodine, on je svestan i komunicira sa okolinom, a najverovatnije će uskoro biti prebačen na Kliniku za maksilo-facijalnu hirurgiju.

Vozač koji je na pešaka naleteo automobilom na Bulevaru cara Lazara, pobegao je s lica mesta, ali osumnjičeni je ubrzo uhapšen. Radi se o devetnaestogodišnjem Senadu T. iz Veternika koji je vozio ford mondeo slovenačkih tablica. Protiv njega je podneta krivična prijava, kao i prekršajna jer je upravljao vozilom stranih tablica, za šta nije imao odgovarajuća dokumenta.

Na istom prelazu, kod raskrsnice sa ulicom Kolo srpskih sestara, u ponedeljak su povređeni otac i ćerka, kada je na njih naleteo automobil opel vektra. Osim što je obeležen "zebrom", na ovom prelazu ne postoji semafor, pred čijim crvenim svetlom bi se vozači, verovatno, zaustavili i propustili pešake.

  • bajker

    17.09.2010 10:42
    Protest????
    Izgleda da je protestna voznja bila upucena pogresnoj grupi vozaca. Cini mi se da su motociklisti pravili i prave manje problema u saobracaju od vozaca automobila. Protest je ipak odrzan sa velikim naglaskom na motocikliste. To je meni kao aktivnom vozacu motocikla (citaj oko 9 meseci u godini) jos uvek neshvatljivo. Smatram da bahati vozaci automobila prestavljaju vecu pretnju za pesake. Takodje smatram da je vreme za sledecu akciju protiv bahatih vozaca sem, ukoliko je prvi protest bio usmeren iskljucivo protiv motociklista. U ovo cu se uveriti u potpunosti ako se ne bude odrzao protest povodom ovog nesrecnog slucaja:

    http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Tesko-povreden-decak.html
  • ProVokator

    16.09.2010 13:18
    Kakva edukacija? Udri po džepu!!
    @Marko

    Verujem da bi disciplinovani vozači i Vama više odgovarali od semafora koji morate da stisnete i čekate da pređete.
    Samo jedan primer: da li ste primetili kako se kod spensa, na raskrsnici kod suda uredno propuštaju pešaci? Svi znaju da policija tu posebno "čeka" (čitaj: radi svoj posao) vozače koji ne propuštaju na pešačkom i kažnjava ih.
    Znači ipak ljudi mogu da se nateraju da poštuju saobraćajne znakove.
    Kad je krenuo da se sprovodi novi zakon onda su prva dva meseca svi uredno vozili 50km/h, poštovali znakove, bojali su se da ih snime kamere, da dobiju kazne... Sad su već svi shvatili da od sporvođenja zakona kod nas nema ništa pa se tera sve po starom...
  • Marko

    16.09.2010 12:40
    Edukacija?
    Ljudi, OK, ako vi mislite da se vozači nekako mogu "edukovati" da stanu na pešačkom, samo izvolite, ali ja sam video samo jedno sredstvo do sada koje to može, a to je crveno svetlo! Jeste, tu je policijska stanica iza ćoška, ispred koje se svako malo lupaju kola (na raskrsnici Ks sestara i Miše Dimitrijevića) - ali bukvalno, svakih mesec dana, imam bogat album slika, ko želi da vidi. I nisu se panduri uopšte uznemirili zbog toga, čak i ne izađu iz stanice, nego pozovu patrolu i nastave da piju kafu.

    Jeste, smor je čekati semafor kad si u kolima, zato postoje pešački „na dugme” u celom normalnom svetu, zašto to ne funkcioniše ovde, stvarno ne znam. Kada biste vi morali sa bebom u kolicima da prelazite tamo svaki dan, i vi biste razmišljali kao ja, a ne čekali da se vozači „opamete”, a međuvremenu ubiju još ponekog, a možda i nekog mog! Gradsko područje jednako pripada pešacima, i vozila MORAJU toj činjenici da se prilagode, a ne da vide bulevare kao nekakve trkačke staze za stizanje što brže od mesta do mesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.