Dom zdravlja traži ličnu kartu za odlazak u wc

U Dom zdravlja Zvezdara u Beogradu već šest meseci u toalet može da se uđe samo s ličnom kartom.

Time je narušeno dostojanstvo pacijenata i njihovih pratilaca, utvrdio je juče zaštitnik građana Saša Janković u postupku kontrole pravilnosti i zakonitosti rada ovog doma zdravlja.

"Propusti su načinjeni na štetu prava građana koji su korisnici zdravstvenih usluga - pacijenata i njihovih pratilaca, što je u suprotnosti sa obavezom zdravstvene ustanove da građanima pruža zdravstvenu zaštitu uz poštovanje najvišeg mogućeg standarda ljudskih prava i vrednosti", utvrdio je ombudsman.

Da podsetimo, uprava DZ Zvezdara se u novembru prošle godine na ovako neobičan korak odlučila pošto je za veoma kratko vreme zapaljeno i uništeno čak 12 vodokotlića.

"Nismo znali šta da radimo. Zvali smo policiju, sačinjen je zapisnik, ali to nije sprečilo počinioce da opet dođu i pale vodokotliće u WC za pacijente", rekla je pre šest meseci za "Kurir" direktorka DZ Zvezdara dr Dragana Trifunović Balanović.

Ombudsman je, međutim, zaključio da je ovim načinjen propust i da uprava ove ustanove mora bez odlaganja da omogući svojim korisnicima zdravstvenih usluga nesmetano i bezuslovno korišćenje svih toaleta koji su predviđeni za pacijente.

  • Nindza Kornjacleone

    25.05.2016 13:09
    Sine, kada vidis nekog na pesackom, dodaj gas.
  • artist

    25.05.2016 12:23
    Cirkus drzava.
  • @DASA

    25.05.2016 10:40
    Ubedi me da u državi Srbiji nije srpsko vaspitanje. Veoma sam siguran u to.
    Lično, kada mi neko ne stane na pešačkom već doda gas čim me vidi - znam ko je i odakle je, kao i šta su mu mama i tata govorili dok je odrastao.
    Jednako kao što znam i kakva su ostala vaspitanja.
    Možeš i ti i EU da pričate šta hoćete, vekovna iskustva i osobine određenih grupa važe i pamte se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.