Srbiji je potreban još jedan onkološki institut

Vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Radan Džodić izjavio je danas da je Srbiji potreban još jedan onkološki institut, a da će nabavka planiranih šest radio-terapijskih mašina učiniti postojeći institut "dvostruko boljim".

Džodić je rekao da su zloćudne bolesti ozbiljan globalni problem i da je neophodno angažovanje celog društva da bi se pomoglo onkološkim pacijentima.

Pacijente na Institut obišli su danas član gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević i gulmac Miloš Biković.

Džodić je izrazio zahvalnost na toj poseti, navodeći da su one posebno važne deci i starijim osobama. "Ovakve posete znače, jer deca prepoznaviši mlade glumce i javne ličnosti dobijaju dodatnu sigurnost", kazao je Džodić.

  • Burn baby, burn...

    30.08.2016 14:00
    Srbiji je neophodno nekoliko Onkoloških Instituta, na svakih 100km jedan.
    Zbog nekadašnjeg delovanja naših osvedočenih prijatelja sa kojima sad unapređujemo odnose. Vidim da im se već vraća, u drugom obliku.
  • Seka Persa

    29.08.2016 22:42
    Imam ideju
    A možda da otvorite isti npr u Beogradu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.