Tri godine zatvora za pokušaj ubistva

Novosadski Viši sud osudio je Zlatka Teofilovića zvanog Zlaja (41), na tri godina zatvora zbog pokušaja ubistva i nošenja oružja.

Novosadski Viši sud osudio je Zlatka Teofilovića zvanog Zlaja (41), na tri godina zatvora zbog pokušaja ubistva i nošenja oružja.

Prema navodima optužnice, ovaj rođeni Vukovarac s prebivalištem u Begeču, pokušao je 1. aprila prošle godine da u begečkoj kafani "Tref as", ubije Aleksandra Petrovića (30). Teofiloviću se prepisuje da je nakon kraće u svađe u kafani, otišao kući po pištolj ručne izrade, iz kojeg je kasnije ranio Petrovića.

Obrazlažući presudu, predsednica petočlanog sudskog veća, Svetlana Tomić Jokić, rekla je da je na odmeravanje kazne uticalo i to što je optuženi više puta menjao svoju odbranu u bitnom delu, kao i činjenica da je u trenutku ispaljivanja patrone, u lokalu bilo više osoba, koje su mogle biti povređene. Na ublažavanje kazne pak, između ostalog, uticala je smanjena uračunljivost zbog alkoholisanosti u kritičnom momentu i struktura ličnosti, kao i činjenica da je reč o neosuđivanom, nazaposlenom ocu troje dece.

  • semtex

    10.11.2010 09:52
    puno je dobio...
    ...ako uzmemo u obzir kaznu za Racica koji je ubio dvoje ljudi isto tako u alkoholisanom stanju...jbg,ovome tata nije direktor banke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.