Poternica za Svetozarom Marovićem

Crnogorska policija raspisala je poternicu za bivšim visokim crnogorskim državnim funkcionerom Svetozarom Marovićem zbog izdržavanja zatvorske kazne u Podgorici, potvrđeno je danas Beti u policiji.
Raspisivanje poternice je tražio predsednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković.
 
Marović je nedostupan državnim organima Crne Gore i "prema operativnim saznanjima, nalazi se na lečenju u Beogradu". Marović je osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora zbog malverzacija s opštinskim nekretninama u Budvi, čime je zajedno sa svojim sinom i grupom bivših lokalnih funkcionera i biznismena oštetio lokani budžet za višemilionski iznos.
 
On je priznao krivicu i prošle godine se nagodio s državom da plati 1,2 miliona evra.
 
Marović je tražio odlaganje izvršenja zatvorske kazne zbog lečenja u Beogradu, ali je Viši sud u Podgorici takav zahtev odbio uz stav da postoje adekvatni uslovi za lečenje u zatvoru. Po presudi suda, pre nekoliko meseci Marović je trebalo da bude u zatvoru, ali je kaznu izbegao navodnim lečenjem u Beogradu.
 
Marović državi nije uplatio novac na koji je obavezan presudom suda. Poternica je ranije raspisana i za Marovićevim sinom Milošem, koji je takođe osuđen na zatvorsku kaznu zbog malverzacija u Budvi. Mlađi Marović od prošle godine živi u Beogradu, a odnedavno je srpski državljanin. 
  • Preambula

    16.05.2017 00:26
    Ako izjavi da je Srbin,odmah mu ,napacenom,dajemo politicki azil. Stari san-Svi Srpski kriminalci i zlocinci u Srpskoj drzavi.Slobodno dodjite-ima mesta za svakoga.
  • Vuki

    15.05.2017 23:30
    Naivni su oni koji misle da ovo nije iscenirano. Svi se oni guraju jedni drugima u ***e dok naivni raspravljaju i sire mrznju...
  • Nervirach

    15.05.2017 22:41
    Kakve smo srece i ovaj je u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija