MUP: Anđus uhapšen zbog iznude 30.000 evra

Sportski novinar i televizijski voditelj Dejan Anđus uhapšen je jutros zbog sumnje da je pokušao iznudu, prenosi dnevni list Blic.
Kako se navodi, njega je policiji prijavila osoba za koju se sumnja da je reketirao. On je navodno od te osobe tražio nekoliko desetina hiljada evra. 
 
Beogradska policija je navela danas da je uhapsila D.A. (48) zbog pokušaja iznude, nakon što je od oštećenog preuzeo kovertu u kojoj je bilo 30.000 evra, saopšteno je danas. Kako se navodi u saopštenju, kod uhapšenog je osim koverte sa novcem, pronađen i mobilni telefon sa kojeg je oštećenom slao preteće sms poruke. 
 
Navodi se da je od oštećenog u više navrata zahtevao veće sume novca. Uhapšenom je određeno zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu.
 
Advokat Vesna Golubović potvrdila je danas da je njen klijent, novinar Dejan Anđus, uhapšen, ali je dodala da u ovom trenutku ne može ništa više da kaže. "Ja sam se konsultovala sa njim, jutros me je zvao. Ali njegova odluka je da, uprkos velikom interesovanju javnosti, do saslušanja ne dajemo nikakve izjave za medije", rekla je Vesna Golubović agenciji Beta. 
 
Ona je dodala da je njenom klijentu određeno zadržavanje do najviše 48 sati, nakon čega će biti saslušan.
 
Nakon hapšenja, Udruženje novinara Srbije zatražilo je od nadležnih da saopšte da li je Anđus uhapšen zbog nekog krivičnog dela ili zbog kritika na račun vlasti koje je iznosio u svojoj emisiji i intervjuima. "U ovakvim slučajevima, važno je da se javnosti omogući da sama utvrdi na osnovu kojih informacija su tužilaštvo i policija reagovali, da li su njihovi postupci bili u skladu sa zakonom i da li je došlo do ugrožavanja prava na slobodu govora", naveo je UNS u saopštenju.
  • u prolazu

    01.07.2017 00:03
    Hajde da vidimo šta će biti do kraja.

    Postoje 2 mogućnosti:
    1. Zaista je kriv
    2. Vlast mu namešta

    Ne želim da istrčavam sa izjavama, ali ću napisati svoje mišljenje.

    Da li on bilo kome deluje kao uterivač dugova? Da se meni pojavi na vratima ja bih se nasmejao.
    Toliko poznatih navijačkih faca koje se bave time a vlast hapsi sportskog novinara!? Valjda sa ovim drugima sarađuje, bem li ga...
    Anđus je dovoljno pametan da ćuti do saslušanja i čitanja optužnice, da vidi prvo čime ga tačno terete, jer bilo šta unapred da uradi, radi protiv sebe, daje im vreme da se pripreme.

    Zadržavam mogućnost da grešim, jer nemam nikakve dokaze, ali sačekajmo malo da vidimo da li ih oni imaju!

    Ako je stvarno kriv za to (ne)delo onda neka odgovara, sve po zakonu
    Ako nije, već ga progone da ućutkaju i ostale novinare koji počinju misliti svojom glavom, onda je vreme za promenu sistema. Od samog vrha do dna!

    Već su na galamu "osuđivali" mnoge bizMismene, pa ih evo na slobodi. I svi oni sve bogatiji (da vade prosek) a svi mi sve siromašniji.
    Naprdno, brže, jače bolje...
  • Un jus

    30.06.2017 23:59
    @mila
    Prošao je crtani, idi da spavaš, Mila. Gledaj
  • mila

    30.06.2017 23:02
    da niste pobrkali
    Ja ne mogu da verujem kakve komentare ste napisali pa znaci ja kritikujem vlast i opljackam zlataru i puj nepika, jeste li ludi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.