Funkcioneru Partizana kućni pritvor i nanogica, sumnja da je oštetio klub za 86 miliona dinara

Viši sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da odredi pritvor dugogodišnjem funkcioneru FK Parizan Milanu Obućini i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu.
Protiv Obućine pokrenuta je istraga zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja novčano oštetio JSD Partizan za više od 86 miliona dinara.
 
Portparol suda Bojana Stanković kazala je da je sudija za prethodni postupak nakon saslušanja osumnjičenog, odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora i izrekao mu meru zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora. 
 
Ta mera mu je određena zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.  Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja. 
 
Obućina, koji je i generalni sekretar JSD Partizan, sumnjiči se da je kao ovlašćeno lice za raspolaganje novčanim sredstvima JSD Partizan, od januara 2013. do oktobra 2016. sačinjavao i potpisivao naloge za isplatu novca sa računa u iznosu od 86.566.286 dinara.  Sumnja se da je novac u ovom iznosu zadržao za sebe, za koliko je i oštetio JSD "Partizan". 
 
Kako je juče saopšteno, policija će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv još dva odgovorna lica JSD Partizan zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Obućini u izvrššenju krivičnog dela. 
 
Obućina je nedavno na Skupštini fudbalskog kluba Partizan reizabran kao član Upravnog odbora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.