I Vranje dobija visoki jarbol, kažu da su se setili toga pre Beograđana

Najava beogradskih vlasti da će podići jarbol od 120 metara sa državnom zastavom izazvao je burnu polemiku u javnosti, a sada su se javile i vlasti u Vranju, tvrdeći da su se baš oni toga prvi setili - najavljuju podizanje jarbola na ulazu u grad.
Kako prenosi N1, zato se sada u Vranju vodi polemika šta im je sve od jarbola potrebnije, a zbog problema radnika u fabrici GEOX, iz sindikata Sloga stigao je predlog da se na jarbol istakne zastava sa pelenom.
 
Najviša tačka koja će se videti i sa brda Pržar trebalo bi da bude jarbol i zastava. Postavljanje je najavio gradonačelnik, rekao da se se toga prvi setio, ali za izjavu nije imao vremena.
 
Novinar "Danasa" Vojkan Ristić takođe tvrdi da je Vranju potreban jedan visoki jarbol, ali ističe šta bi sve pre toga u gradu trebalo da se uradi.
 
"Udvorička ideja gradonačelnika kojom se on dodvorava aktuelnom predsedniku Srbije. Mislim da na ovaj način samo pokazuje sopstvenu nemoć da reši neke ozbiljnije probleme sa kojima se ovaj grad suočava. Prosečna plata 34.000, mladi odlaze, bolnica milijardu duguje", kaže Ristić za N1.
 
Kao preče stvari navodi i zgradu Pozorišta. Izgorela je pre pet godina, a umesto nove izgrađena je takozvana smrdljiva zgrada, potpuno neupotrebljiva.
 
Postoji zakonska obaveza o isticanju državnih obeležja na državnim institucijama, ali često o tim zastavama ne brine niko. Da li su za postavljanje jarbola, Vranjanci nemaju dilemu.
 
Ako se, međutim, pitanje postavi drugačije i ako bi Vranjanci trebalo da biraju, drugačiji su i odgovori. Na plus trideset, kao prioritet u gradu ističu izgradnju bazena, a na pitanje jarbol ili bazen odgovaraju ovako da je prioritet bazen, jer pola Vranja ne zna da pliva.
 
Šta bi tu još moglo da ispliva pitanje je koje mnogi opravdano postavljaju, kaže profesor filozofije Srboljub Dimitrijević.
 
"Obeležje kulture, tradicije, vrednosti, kad stavimo simbol mnogi neće znati šta znači. Politički marketing ili interes? Jarbol će da košta, neko će da radi i uzme pare", smatra profesor filozofije Srboljub Dimitrijević.
 
Jarbol - simbol ili investicija? Za sada, kako saznajemo, nije ni na nivou nacrta, a ne zna se ni ko će ga prvi dobiti i čiji će jarbol biti veći - Beograd ili Vranje.
  • MILE

    08.07.2017 17:56
    djeravica ili neki drugi
    Molim da se zabelezi da sam se ja prvi setio da se podigne jarbol sa zastavom na najvisi vrh u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.