Ranjen državljanin Srbije koji se bori u Donbasu

Državljanin Srbije Dejan Berić, koji ratuje na strani ustanika u Donbasu, ranjen je na frontu, objavljeno je na društvenim mrežama.

Da je Berić ranjen na Fejsbuku uz fotografije je objavio poznati ruski pisac Zahar Prilepin.

"Naš brat i ustanik Deki ranjen je u poslednjoj borbi u nogu. Kost nije zakačena. Deki je naš. Pravi Srbin. Pravi Rus", napisao je Prilepin za kojeg Sputnjik navodi i da je oficir Donjecke Narodne Republike.

Osim toga, i sam Berić je na društvenim mrežama objavio da je ranjen.

"Toliko je letelo na sve strane da je prosto neverovatno da je pogodilo samo u nogu. Sam bog spasio. Mesec i po kako kažu doktori van stroja. Sreća kost nije zakačilo", naveo je Berić na Fejsbuku.



"Večernje novosti" navode da je Berić "najpoznatiji srpski borac u Donbasu".

Svim srpskim dobrovoljcima koji ratuju kako u Ukrajini tako i u Siriji će se prema zakonu koji zabranjuje ratovanje na stranoj teritoriji suditi po povratku u Srbiju. Prema pomenutom zakonu, svako ko i dalje učestvuje u ratu ili oružanom sukobu van Srbije biće kažnjen sa šest meseci do pet godina zatvora ako je učestvovao kao pojedinac. Ako učestvuje u grupi, predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora, dok je za organizatore propisana kazna od dve do 10 godina.

  • Pljuc

    09.08.2017 08:28
    Ovo, za razliku od toga da te pojedu đavoli, ima tri moguća izlaza:
    1. Preživeo
    2. Poginuo
    3. Ranjen

    Procentualno 33,333% (ne broje se podvarijante tipa zarobljen, jer se opet svodi na prva tri izlaza).

    A kada te pojedu đavoli, izlaz je samo jedan!

    Sam hteo, sam izabrao… „Bitna“ vest…
  • Vojvosadjan

    09.08.2017 02:55
    @dejzi
    Pametni.. a sta bi bilo kad bi Deki (ili Boban) sutra pribavio drzavljanstvo Kosova, jel bi bilo osnova da mu se ovde sudi? Pitam samo onako..
  • miki

    08.08.2017 23:40
    jel se on bori za kosovo ili za šta? Nek mi neko objasni ko se razume

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.