Odobrena raspodela dobiti poštanskim radnicima, svakom po 13. plata

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je Odluku Nadzornog odbora "Pošta Srbije" o raspodeli dobiti za 2016. godinu.
Odobrena raspodela dobiti poštanskim radnicima, svakom po 13. plata
Foto: 021.rs
Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, od ukupne neto dobiti za prošlu godinu u iznosu od 3,47 milijardi dinara, u republički budžet biće uplaćeno 2,4 milijarde, dok će se 950 miliona isplatiti zaposlenima. To znači da će svaki radnik dobiti po jednu svoju prosečnu zaradu.
 
Ovakav ishod je usledio nakon razgovora premijerke Ane Brnabić, ministra Milana Krkobabića zaduženog za koordinaciju rada javnih preduzeća i v.d. direktora Pošte Srbije Mire Petrović, a nakon toga i na zajedničkom sastanku sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata u ovom javnom preduzeću - Sindikata PTT Srbije i Sindikata PTT "Nezavisnost".
 
Napominje se da su ovim činom ispunjeni ključni zahtevi obe reprezentativne sindikalne centrale u Pošti Srbije, s tim što je započeta i dodatna analiza mogućnosti za povećanje plata, kako bi se iznašao najbolji model za poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja 15.000 zaposlenih u Pošti Srbije.
 
Inače, 47 radnika Pošta Srbije je suspendovano jer su radnici prilikom protesta blokirali distributivne poštanske centre u Novom Sadu i Beogradu, rekao je predsednik Sindikata zaposlenih u Poštama u Novom Sadu Ljubiša Simić. V.d. direktorka Mira Petrović nije želela da potvrdi da li su radnici suspendovani, ali je rekla da će svi koji su nezakonito blokirali rad Pošte biti sankcionisani. 
 
Podsetimo, poštanski radnici protestuju više od dve nedelje tražeći između ostalog povećanje plata i isplatu zarada iz dobiti.
  • Milan

    15.11.2017 18:18
    Ne treba mi
    Radim u posti trideset godina.netreba mi trinajsta plata meni treba dvajnast normalnih plata da zivim normalno.ne samou ptt u nego svim radnim ljudima u srbiji.to je misljenje vecine zaposlenih u ptt u.




  • Rob

    15.11.2017 17:10
    Super
    Odlicno, ove godine ce dobiti odobrenu 13. platu, za razliku od prethodnih kada su dobijali neodobrenu...
  • av

    15.11.2017 16:52
    av
    zasto ta zena nije smenjena i uhapsena i sta je sa ljudima koji su suspendovani

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.