Vimer: Srpski narod je na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme

Priča o 2025. godini kao o datumu za pristupanje Srbije EU je bežanje Angele Merkel od sadašnjih kancelarskih obaveza.
To smatra bivši portparol CDU i nekadašnji potpredsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Vili Vimer.
 
"Kada 2018. govorite da će neki problem biti rešen 2025. jasno je da niste zainteresovani da se problem zaista i reši", ocenjuje nemački političar u intervjuu za "Novosti".
 
On kaže i da je srpski narod na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, a smatra i da je "Kosovo država čiji su temelji iskopani u živom pesku". 
 
Takođe ocenjuje i da se način na koji je uništena Jugoslavija i dalje koristi za urušavanje međunarodnog poretka stvorenog na Statutu UN, Helsinškoj povelji... 
 
"Pariskim aktom iz 1990. obećali smo da ćemo zabraniti rat na Starom kontinentu, a onda su se Klinton i Olbrajtova pojavili u Evropi zbog globalnih interesa SAD. Sada se suočavamo sa izgradnjom agresije protiv Rusije", navodi Vimer. 
 
"Kada je reč o globalnoj politici SAD prema Rusiji i drugima srpski narod je na pogrešnom mestu u pogrešnom vremenu. Beograd je bio prva vruća tačka velikog rivaliteta orkestriranog od strane SAD. Rat iz 1999. je imao mnogo veze sa idejom Amerike da unisti ruski uticaj na Balkanu", objašnjava Vimer. 
 
Prema njegovim rečima, oni uspostavljanjem baze "Bondstil" žele da kontrolišu naftovode i gasovode iz Kaspijskog mora i da vladaju putnim i železničkim sistemom u regionu. 
 
"A pitanje Kosova je bilo deo i još uvek je tema razgovora između Izraela i njegovih suseda o budućnosti Bliskog istoka", ocenjuje Vimer i kaže da je deklaracija o nezavisnosti protiv svih srodnih dokumenata UN. 
 
"To je razlog zbog koga pet članova EU ne prepoznaje tu nezavisnost. Ako bi to učinili oni bi se suočili sa istim rezultatima u svojoj zemlji, što možemo videti danas u Kataloniji. Kosovo kao drzava postoji samo kao rezultat namere SAD", ocenjuje nemački političar. 
 
On kaže i da je Rusija uspešna u Siriji, jer deluje u okviru globalnog pravnog sistema, dok SAD i njena "koalicija uobičajenih ratnih prijatelja" kao što su London i Pariz, čine sve da unište međunarodni pravni poredak. 
 
"Hoće da rade šta oni žele i da budu u poziciji da sami donose odluke o ratu i miru na globalnom nivou", smatra Vimer i dodaje da se u Siriji sada vodi rat za opstanak međunarodnog pravnog pretka kako bi se sprečio budući globalni sukob.
  • Nikola

    11.03.2018 17:39
    Srpski narod je na grešnom me
    Nikad nije kasno za istinu Jer problem Kosova i Metohije nije završen Sada kada treba da se prelomi ili EU ili KiM Vučiću je ovo najbolj savet Mislim da Vučić više treba da prestane da prevrće somak narodu da ga maltretira i drži u neizvesnost Imamo rezoluciju 1244koja garantuje teritorijalni integritet KiM da je u sastav Srpske države Svaka druga odluka Vučića je izdaja Srpskog naroda i srpske države i mora da odgovara
  • EU niz brdo

    11.03.2018 17:35
    Ima nas dosta
    Zna ovaj narod s kime ima posla.
    Zato niko ne treba da očekuje prisajedinjenje EU, taman sutra da ga ponudite, bez uslova.
  • Kać

    11.03.2018 14:17
    Svaka cast, odavno nisam procitao bolju analizu i procenu aktuelnih svetskih desavanja. Na zalost ovo je usamljen slucaj, nece se daleko cuti, pogotovo sto se radi o "bivsem". Evropa mora da shvati da svoje probleme moze resiti samo sa evropskim zemljama, da joj SAD, najveci proizvodjac svetskih kriza nije iskren prijatelj... Ali strah od Rusije, koji stalno potpiruju SAD isuvise je veliki i to nije lako. To, dali cemo i kada cemo uci u EU manji je problem, Evropa se rastura, a niko nista ne preduzima da to zaustavi. Neka nam je Bog u pomoci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.