Policajac dobio uslovno pet meseci zatvora za Savamalu

Viši sud u Beogradu potvrdio je sporazum o priznanju krivičnog dela između Višeg javnog tužilaštva i policijca Dežurne služe beogradske policije Gorana Stamenkovića prema kojem je priznao nesavestan rad po pitanju rušenja nelegalnih objekata u Savamali.
U skladu sa sporazumom, Stamenković je osuđen na uslovnu kaznu od pet meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković. Uslovna osuda znači da kazna neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne izvrši novo krivično delo.
 
Nakon krivične prijave Sektora unutrašnje kontrole policije, Stamenković je tužilaštvu priznao krivično delo nesavestan rad u službi. Što se tiče drugog dela ovog slučaja, u kome su i dalje optužuju NN izvršioci, Više javno tužilaštvo je početkom maja predmet vratilo Prvom osnovnom tužilaštvu na dalje postupanje.
 
Sektor unutrašnje kontrole podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Stamenkovića 19. aprila, a to tužilaštvo ga je četiri dana kasnije dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
 
Goran Stamenković je u vreme rušenja objekata bio raspoređen na radno mesto šef smene Komandno-operazivnog centra.
 
Objekti u Hercegovačkoj ulici porušeni su krajem aprila 2016. godine. 
  • cristofer riv

    23.05.2018 19:08
    Pa ovaj policajac je sto puta jaci od Supermena .
    Porusiti sve te objekte golim rukama je veliki izazov cak i za Marvelovog junaka .
  • stavros

    23.05.2018 16:22
    Opasan lik taj Goran.
    Treba mu proveriti alibi kad je pogubljen Ivanovic,ubijeni gardisti,pao helikopter...
    Verovatno je gore navedeni potpisao pogubni ugovor sa Etihadom i slicno.
  • I

    23.05.2018 16:22
    5 meseci zato da bi mogao ostati u službi, da je bilo 6 automatski dobija otkaz. Ili grešim?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija