Milosavljević o ostavci: Počeo sam da smetam

Ministar zdravlja u ostavci Tomica Milosavljević rekao je da je ostavku podneo kada je uvideo da je postao smetnja ostvarenim rezultatima u zdravstvu.

Ministar zdravlja u ostavci Tomica Milosavljević rekao je da je ostavku podneo kada je uvideo da je postao smetnja ostvarenim rezultatima u zdravstvu.

Prema njegovim rečima, u Srbiji više nije bitno ko je šta uradio, već kakva se o tome slika stvara u javnosti. - Atmosfera linča, minimiziranja većine rezultata, svesnog prikrivanja istine za mene je postala uvredljiva. Shvatio sam i da istrajavanjem na ovom mestu počinjem da smetam čak i ostvarenim rezultatima - rekao je Milosavljević za Press.

- Nikada ne bih pristao da ovaj posao radim da nije bilo Đinđića, petooktobarskih promena i poziva da učinim nešto dobro za građane i struku u okolnostima potpuno uništenog zdravstvenog sistema. Taj poziv činio mi je posebnu čast, i tada i sada. Đinđić je bio jedan od najvrednijih ljudi koje je moderna Srbija imala. Čast je bila raditi s njim na ostvarenju istog cilja, menjanja Srbije nabolje - kazao je Milosavljević.

Kako tvrdi, rezultati rada prethodnih godina su nesporni i to niko ne može da sakrije. - Očekivana dužina života na rođenju je veća, smrtnost odojčadi i dece do pet godina u stalnom je opadanju, prepolovljena je smrtnost od infarkta u intenzivnim negama, smanjeno obolevanje od tuberkuloze, 1.000 vantelesnih oplodnji godišnje na teret države, 50.000 žena od 45 do 69 godina pregledano je mamografima. Prvi put u istoriji četrdeset puta je povećan broj ugrađenih stentova u srčane krvne sudove, nijedna lista čekanja nije produžena - sve su skraćene, a neke ukinute (pejsmejkeri). Svaki okrug ima skener, svaki univerzitetski centar magnetnu rezonancu, u Kliničkom centru u Beogradu zatvoreno je 17 toplana na ugalj i mazut koje su bile najveći zagađivač. Osnovane su komore, uvedene licence, zaštita prava pacijenata, doneti svi sistemski zakoni, unapređena transplantacija organa, nije zaboravljena nijedna oblast, nijedan grad ni selo. Nijedan dom zdravlja više ne liči na napuštenu zgradu. Vreme je moj najbolji sudija - zaključio je bivši ministar zdravlja.

Novog će postaviti G17 plus kojoj po koalicionom sporazumu pripada ovo mesto.

  • Insajder

    01.02.2011 06:43
    KC Novi Sad
    I treba da ode kad nije uspeo da obuzda pokrajinsku kamarilu u Kliničkom centru u Novom Sadu gde crnogorac u sedlu pokrajinskog konja jaše sve nas. Nabavlja totalno nepotrebnu opremu, tako svaka klinika na svakom spratu ima fotokopir aparat kao da se bave umnožavanjem dokumentacije a ne lečenjem. Btw, u SUP-u ovih aparata nema ni za lek. Kancelarija svakog lekara KC Novi Sad opremljena je štampačem što bi bilo OK samo da gospodin Drašković nije nabavljao najskuplje štampače u boji. Treba ga pitati ZAŠTO! Ili je jasno da je ponovo na pomolu "klanje vola za kilu mesa".... S druge strane, gaze i higijenskih rukavica za lekare nema ni u naznakama... ŽALOSNO
  • Jovanka

    31.01.2011 18:04
    KRIVIČNA PRIJAVA
    Ministru MUP g. Ivici Dačiću, Tužiocu g. Zagi Dolovac,

    Ovim putem Vam podnosim krivičnu prijavu protiv dr Tomice Milosavljevića, bivšeg Ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije, a u vezi krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, kao i protiv nn. lica koja su pomagači u izvršenju navedenog krivičnog dela.
    Imenovani je nabavljajući vakcine za potrebe zaštite stanovništva od pandemije gripa krajem 2009 I po;etkom 2010 lošom procenom i nesavesnim radom u službi oštetio budžet Srbije za preko 5 miliona evra. Dogovorom sa dobavljačem uzrokovao je nabavku količine vakcine za koju se lako i bez velike stručnosti moglo pretpostaviti da neće biti potrebna i utrošena. Uprkos upozorenjima eksperata, da se radi o nepotrebnoj količini izveo je sve radnje uključujući i odluku Vlade Srbije da podrži takvu nabavku. Zatim je organizovao spinovanje javnosti, zastrašivanje i ubeđivanje građana da se sprovede vakcinacija kako bi se opravdala nabavka, bez obzira na posledice koje vakcinacija kod određenih slojeva stanovništva može proizvesti. Radi utvrđivanja činjeničnog stanja neophodno je da se imenovani privede sasluša i zadrži zbog mogućnosti uticaja na svedoke, kao i sva povezana lica u ovom poslu kojim je oštećen budžet i građani Republike Srbije za 5 miliona evra direktno, a preko 20 miliona evra indirektno uključujući i troškove radnji zdravstvene službe i drugih društvenih subjekata.
    Ova javna prijava se podnosi s razloga uverenja podnosioca da Vi gore navedeni nećete ništa preduzeti, a svaku pisanu prijavu skloniti i učiniti nepostojećom. Ovo će imati ulogu dokaza protiv Vas u krivičnom postupku u slučaju Vašeg nepostupanja po ovoj prijavi. Čitava javnost zna o čemu se u ovoj prijavi radi, a posebno mi zdravstveni radnici koji smo direktno trpeli materijalne posledice njegovog postupanja.
    dr Jovanka Radaković, lekar iz Beograda.
  • pgab

    31.01.2011 08:44
    bravo
    Bravo Tomice na sjajnim rezultatima. Nego mi objasni kada je sve tako lepo, zasto se svi lece kod privatnika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija