Po 15 dana zatvora za hrvatske navijače koji su demolirali pumpu kod Vrčina

Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača "Hajduka" iz Splita na po 15 dana zatvora, a ostalih 13 privedenih je oslobođeno, piše "Politika".
Za 13 okrivljenih nije bilo dokaza da su učestvovali u pljački benzinske stanice "Mol" u Vrčinu i u pisanju ustaških grafita, a 14 je osuđeno jer je sud utvrdio da su učinili prekršaj "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi". Oni će biti poslati u zatvor u Padinskoj Skeli, navodi list.
 
Za prekršaj "drsko i bezobzirno ponašanje u grupi" zaprećena je, inače, kazna rada u javnom interesu ili zatvor od 30 do 60 dana.
 
Trojica su kažnjena novčano sa po 20.000 dinara zbog nošenja palica i baklji, a policija je identifikovala i huligana koji je na benzinskoj pumpi pisao ustaške grafite. Jedan okrivljeni koji je juče priveden je maloletan, pa se protiv njega ne vodi ovaj skraćeni postupak.
 
Huligani "Torcide" prijavom su se teretili da su na jednoj pumpi u Vrčinu u četvrtak oko 3:30 sati posle ponoći uzeli robu iz prodavnice u vrednosti od oko 200.000 dinara ne plativši. Takođe jedan od okrivljenih se tereti da je ispisao grafit sa ustaškim simbolima.
  • V

    04.08.2018 19:35
    @Петровград
    zaista ne znam šta bi rekli Bosanci, ali znam da je u krajnju ruku čudno da podržavate jedne šoviniste (srpske) koji u Novom Sadu fizički napadaju i ugrožavaju sugrađane i za to prolaze nekažnjeno, a za hrvatske šoviniste koji bivaju kažnjeni (mlako) konstatujete da je kazna mlaka.
    Šovinisti su šovinisti, bar imate iskustva, vi ste promašili temu, i to svaku, a i nadimak.
  • dzoni

    04.08.2018 17:24
    Kako se odmah jave ovi neođanerski gnomi da brane svoje saveznike :) dežurna Princ Eugen divizija.
  • Петровград

    04.08.2018 17:06
    V

    Промашили сте фудбал, што би рекли Босанци. Овде је реч о хрватским шовинистима. Нема места изједначавању и релативизовању.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija