Mihajlović: Zatražena pomoć BIA zbog Koridora 10, dešavaju se nejasne stvari

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je, povodom urušavanja zaštitne kosine na Koridoru 10, da je najvažnije da niko nije povređen.
Mihajlović: Zatražena pomoć BIA zbog Koridora 10, dešavaju se nejasne stvari
Foto: 021.rs
Navela je i da je zatražena pomoć Bezbednosno-informativne agencije (BIA), kao i da postoje oni koji će utvrditi odgovornost za propuste.
 
Mihajlović je za RTS navela da je angažovan dodatni izvođač koji radi na raščišćavanju i da se čeka kompletan račun od "Koridora Srbije", a najveći deo platiće izvođač.
 
Potvrdila je da je pomoć zatražena i od BIA, i da to nije prvi put. Kako kaže, pošto se dešavaju stvari koje nisu jasne, potrebna je odgovornost i da se odgovori na pitanja zašto se preprojektovalo, koliko dugo kuburimo s kosinom i kako je to moglo biti rešeno. Mihajlović je rekla da će Ministarstvo dostaviti sve potrebne podatke. Dodaje i da će se videti da li postoji odgovornost onih koji su se bavili projektovanjem.
 
Ministarka je poručila da je Grdelička klisura najteže gradilište u Evropi. Dodaje da je slušala i čitala mnoge tzv. stručnjake koji otprilike objašnjavaju šta je trebalo da se uradi, međutim, poručuje da ona veruje u struku. Kaže da su greške moguće, ali da postoje oni koji će utvrditi odgovornost i tada će javnost zanti ko je odgovoran.
 
Mihajlović ističe da je važno da se sve završi i sanira što pre, izrazivši uverenje da će Koridor 10 biti završen u roku. Još jednom je ponovila da nijedan kilometar neće biti pušten u saobraćaj, a da put nije bezbedan.
 
Podsetimo, direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić je ranije naveo da je obrušavanje dela Kosine 2 bilo na neki način očekivano
  • ina

    23.08.2018 15:08
    Prorocanstvo
    Treba pogledati prorocanstvo za 2018 godinu!
    Verovatno ima tamo nekih naznaka o rusenju koridora ...
    Zle sile se urotile...protiv znanja !!!
  • miki

    23.08.2018 11:51
    Dali mila ministarka razmislja o ostavci???Ovde nije jasno zasto se kaznjava izvodjac koji je radio onako kako je projektant zahtevao ali naravno stranacki strucnjaci su caprkali po projektu i nasli nacin kako da se toboz prodje jeftinije....Znaci od vazduplohova pa dole svi ostavke...
  • Kole

    22.08.2018 21:54
    Ahaha
    Zovnite Milana Tarota on ce znati kako resiti ove paranormalne stvari iz 3 dimenzije! Brzo osnovati Ministarstvo za Paranormalna Delovanja i Ministarstvo za UFO tj.vanzemaljske pojave, sve poznate agencije ce da dodju ovde da pokusaju da rese ovaj Neresivi problem za putare na Najtezem gradilistu u Evropi! Vanzemaljci izgleda po noci guraju zid i tako kad god ga ovi izliju od gipsa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".