Ljimaj: Kosovo će imati vojsku do kraja novembra

Predsednik "Inicijative - Socijaldemokratije" i potpredsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj najavio je da će ove godine zakonski biti ustrojena kosovska vojska, precizirajući da bi to moglo da bude krajem novembra.
Ljimaj: Kosovo će imati vojsku do kraja novembra
Foto: Pixabay
"U našim rukama je da donesemo zakone o Kosovskim snagama bezbednosti. Kosovo će imati vojsku do kraja sledećeg meseca, u skladu s parlamentarnim procedurama", rekao je Ljimaj na sastanku sa strukturama njegove stranke u Prizrenu.
 
Ponovio je da se o "teritoriji i nezavisnosti Kosova" ne može pregovarati i da Kosovo nikada neće prihvatiti rešenje poput Republike Srpske, prenosi RTS.
 
"Postoje tri stvari koje očekujemo – liberalizaciju viza, formiranje vojske i članstvo u Interpolu", rekao je Ljimaj, koga je kosovska vlada ovlastila da bude njen glavni predstavnik u dijalogu sa Beogradom.
 
Ljimajevu najavu da bi nacrti zakona o transformaciji KSB mogli da budu podržani u parlamentu krajem novembra, podržao je poslanik iz redova Demokratske partije Kosova Mergim Ljuštaku. On se zalaže da to bude 28. novembra.
 
Taj datum Albanci slave kao dan zastave Republike Albanije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija