Stefanović: Bio sam spreman da podnesem ostavku

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović bila u Lučanima na dan lokalnih izbora po njegovom nalogu, a u cilju smirivanja situacije.
On je rekao da je Hrkalović sve vreme bila u ispostavi Policijske stanice Lučani u naselju Guča.
 
Ministar je naveo da su po nalogu tužioca samo dve osobe saslušane u Policijskoj stanici u Lučanima, a ne dvadesetak kako su to prema njegovim rečima, tvrdili predstavnici Saveza za Srbiju. Stefanović je dodao da nijednom od njih nije određeno zadržavanje.
 
Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović izjavila je juče da su predstavnici Saveza za Srbiju predvođeni Boškom Obradovićem upali u policijsku stanicu u Guči, jer su hteli da se obračunaju sa policajcima i da je doživela "najbrutalnije uvrede" kada je pokušala da smiri situaciju.
 
Obradović je sa predstavnicima i simpatizerima Saveza za Srbiju ušao u policijsku stanicu nezadovoljan privođenjem potpredsednika Izvršnog odbora Narodne stranke Lazara Đurovića.
 
Hrkalović je ocenila da su oni želeli su dа se obrаčunаju sа ljudimа iz policije i tužilаštvа, što predstаvljа otvoreni udаr nа institucije držаve Srbije.
 
"Po svаku cenu su hteli dа se obrаčunаju sа policаjcimа, аli i sа tužiocimа koji su u tom trenutku uzimаli izjаvu od Đurovićа u stаnici. Apsolutno nisu birаli sredstvа kаko bi sprečili dа se zаkon primenjuje jednаko premа svimа, mа ko se o njegа ogrešio", navela je ona.
 
"Policija u Lučanima izabrala da reaguje blago"
 
Stefanović je izjavio da je rekao predsedniku Srbije da je spreman da ponudi ostavku posle incidenata na lokalnim izborima u Lučanima. On rekao da je bio spreman da to uradi jer je osetio "jedan deo odgovornosti i nemoći" da zaštiti svoje kolege u ispostavi policijske stanice u Guči.
 
"Kad sam video to ponižavanje policije, a svestan sam da ne možete uvek da reagujete striktno po procedurama, tada sam to rekao predsedniku Srbije, makar kao čin podrške kolegama. Kad vidite da upadaju unutra i kad gledam ljude koji se osećaju nemoćno jer hoće da budu normalni, onda nemam pravo da ćutim", kazao je ministar. 
 
Navodeći da policija uvek ima izbor u zakonskim okvirima da li da reaguje oštro ili ne, ministar je kazao da je na njegovu sreću, policija u Lučanima izabrala da reaguje "veoma blago". 
 
"Danas raznorazni demonstranti šetaju i blokiraju ulice po pet časova i nema problema, a ne tako davno bilo je i vodenih topova, suzavaca, metaka. Ne znam da li u poslednjih pet godina znate kako izgleda vodeni top, o suzavcu da ne pričam", rekao je Stefanović. 
 
Podsetimo, tabloidi su javili da je Stefanović ponudio sinoć ostavku na funkciju ministra unutrašnjih poslova premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer mu je navodno rečeno da ne hapsi "pristalice Dragana Đilasa i Boška Obradovića". Tabloidi su takođe naveli da su "oni upali u stanicu policije u Lučanima i da su maltretirali i vređali pripadnike policije". Savez za Srbiju je na svojoj Fejsbuk stranici objavio snimak dešavanja iz policijske stanice u Guči. 
 
Na Stefanovićevu izjavu o eventualnoj ostavci reagovao je i predsednik Srbije koji je naveo da je "Nebojša imao težak dan". "Nije to baš bilo u takvoj formi... Nebojša će o tome sutra. Imao je težak dan, mnogo krivičnih prijava...Ni u jednoj od tih nasilničkih akcija nije učestvovao niko iz SNS, osim eventualno građana koji bi glasali za SNS, a koji su bili napadnuti", rekao je Vučić. 
 
"Nebojša me je uznemiren zvao i rekao da niko nema pravo da ponižava policiju. Ja sam mu rekao da dok ne počine nasilje pusti da prete, vuči, rade šta hoće. Njemu je bilo prilično teško. Ja nisam hteo o tome da razgovaram pošto će on sa mesta u našoj partiji i državi ići kad i ja", rekao je Vučić.
 
 
Opširnije o ovom incidentu možete čitati OVDE.
  • telepcan

    20.12.2018 09:52
    ministre privatno ostavku možeš da ponudiš ljubljenom Predsedniku
    a zvanično onom ko te postavio Brnabićki i zato nemoj da nas .....
  • Alex

    18.12.2018 09:55
    Хахахах
    Одличан "stand up" комичар!
  • Logi

    17.12.2018 22:03
    hajde ovako
    Nije prednost to što nema vodenih topova i suzavca već je loše što ima povoda za demonstracije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.