Goran Adžić novi v. d. direktora "Železnice Srbije"

Goran Adžić, dosadašnji direktor "Infrastrukture železnice", imenovan je za vršioca dužnosti direktora "Železnice Srbije".
Goran Adžić novi v. d. direktora "Železnice Srbije"
Foto: 021.rs
On dolazi na mesto Miroslava Stojčića, koji je pre mesec i po dana podneo ostavku. Stojčić je, podsećaju "Novosti", jedini od četiri direktora železničkih preduzeća koji je izabran na javnom konkursu.
 
Prethodni direktor ostavku je podneo krajem februara, pošto mu je mandat istekao 17. januara ove godine, a nadležni se od tada nisu oglasili da li će postavljati naslednika. Upravljanje kompanijom bilo mu je otežano činjenicom da Vlada nije usvojila novi statut preduzeća, a imovina i račun su blokirali izvršitelji zbog tužbi radnika.
 
Novi direktor veruje da će rešiti problem.
 
"Ne bih se prihvatio pozicije i ovog posla da ne verujem da ćemo rešiti problem. Nadamo se da je rešenje na pomolu. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći. U međuvremenu je usvojen novi statut preduzeća. Ima niz novina. Jedna od njih je da će skupština preduzeća ubuduće brojati pet, umesto 15 članova. Vlada je ranije imenovala izvršne direktore, sada je to u nadležnosti direktora", kaže Adžić za "Novosti".
 
Račun "Železnica Srbije" trenutno je u blokadi za više od 762 miliona dinara i to zbog 8.000 sudskih sporova zbog smenskog rada, toplog obroka i regresa. 
  • Fotelja

    10.04.2019 10:48
    Da li ce fotelja biti dovoljno udobna ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.