Bastać napravio carinski prekršaj, u prtljagu imao više od 10.000 evra

Predsednik beogradske Opštine Stari Grad Marko Bastać napisao je na svom Tviter profilu da je napravio carinski prekršaj, odnosno da je imao u prtljagu više novca nego što je zakonom dozvoljeno, što je 10.000 evra, dodajući da nije znao da je to prekršaj.
"Kada je neko bolestan i kada je nečiji život u pitanju, da li treba pomoći? Za mene nema dileme - da! Danas me je carinik izvukao iz reda i pretresao do gole kože. Utvrdili su da sam napravio carinski prekršaj. U prtljagu sam imao više novca nego što je dozvoljeno. Nisam znao da je to prekršaj. Novac sam nosio prijatelju koji ima životni problem. Ponovo bih to uradio", napisao je Bastać.
 
U odgovoru na tvitove, a upitan da li je malo ili dosta preko zakonom propisanih 10.000 evra, naveo je da je - "naravno ovo prvo", piše N1.
 
 
Kurir je javio, pozivajući se na neimenovane izvore, da je prilikom carinskog pregleda, kod Bastaća pronađeno 12.750 evra i 81.000 dinara, kao i da su alarmirani nadležni organi. Prema pisanju Kurira, sve se dogodilo danas, kada je Bastać došao letom iz Dubaija.
  • ma daj

    21.10.2019 21:16
    @Komifo
    Ili nisi nikad radio u firmi koju vode demokrate ili si jedan od njih. Obzirom na manire i rečnik mislim, tj siguran sam da je ovo drugo a pošto si to drugo ovim završavam prepisku.
  • dijasporac

    21.10.2019 19:50
    Ono sto niko od komentatora nije napisao, Bastac kaze da bi preksrsaj koji je napravio opet uradio. Mislim covek je neki od vodja opozicije koja se zalaze za vladavinu prava, za ukidanje samovolje, za demokratiju a opet se ni sam ne pridrzava tih principa u zavisnosti od toga kako mu odgovara...

    I to je osnovni problem politicara u Srbiji, bilo vladajucih bilo opozicinih, obican covek ih na osnovu njihovih postupaka i afera u koje upadaju malo pa malo ne dozivljava kao iskrene, pravdoljubive i demokraticne. Tesko ce opozicija da srusi sadasnju vlast, pre ce sami sebe srusiti ili ce se obicnom narodu sve smuciti i naterati ga uzme stvar u svoje ruke.
  • Alexa

    21.10.2019 14:19
    poluistina
    Za početak, nije zabranjeno uneti više od 10k eura u zemlju, zabranjeno je pokušati uneti a ne prijaviti. I sporan je samo deo iznosa iznad 10k eura. Tako da nije neka prevelika drama, uneo je 3k eura, ipak nije 200k eura :D
    Šalu na stranu, autogol. Glupo je padati na jeftine fore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.