Još dva požara na jugu Srbije

Dok vatrogasci pokušavaju da se izbore sa požarom na Staroj planini koji bukti od nedelje, na jugu Srbije buknula su još dva požara - u Trgovištu i kod Prokuplja, preneo je RTS.
Još dva požara na jugu Srbije
Foto: Pixabay (ilustracija)
U delu opštine Trgovište danas je proglašena vanredna situacija zbog požara, a meštani nisu ugroženi. Vatra je zahvatila nisko rastinje i drveće na planinskom području opštine, ka susednom Bosilegradu.
 
Predsednik opštine Nenad Krstić rekao je da je izgorela i jedna kuća, u kojoj niko nije živeo, a da meštani nisu ugroženi. Vatrogasci su na terenu i očekuje se dolazak dodatnih ekipa koje će im pomoći u gašenju požara.
 
Na planini Vidojevici, kod Prokuplja, gori više od 30 hektara šume i niskog rastinja. Požar je buknuo juče na Kruškovom brdu i lokalizovan je, ali se, zbog vetra, vatra danas ponovo razbuktala.
 
Za sada kuće u obližnjem selu Vidovaci nisu ugrožene, kao ni astronomska opservatorija koja je udaljena tri kilometra. Požar gase ekipe vatrogasne jedinice iz Prokuplja.
 
Marić: Domaćinstva nisu ugrožena na Staroj planini
 
Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić ponovio je večeras da nema ugroženog stanovništva niti domaćinstava u požaru koji je izbio u nedelju oko 13 časova u mestu Vražja glava na Staroj planini i čija je lokalizacija i dalje u toku.
 
"U ovom trenutku na intervenciji je angažovano 90 vatrogasaca i više od 30 vozila iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo, Pančevo i Beograd. Gašenje požara otežava nepristupačan teren i velika nadmorska visina, jer je reč o preko 1.900 metara, dok zbog velike zadimljenosti i dalje nema uslova za gašenje požara iz vazduha", rekao je Marić.
 
Naveo je da su pripadnici tog sektora u kontaktu sa kolegama iz Bugarske, s obzirom da je požar izbio na bugarskoj strani, odakle se proširio na teritoriju Srbije i da jedna desetina ukupnog požara bukti na teritoriji naše zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).