Za dvor Karađorđevića za pet godina iz budžeta 2,3 miliona evra

Ministarstvo kulture je za prethodnih pet godina izdvojilo oko 2,3 miliona evra za održavanje luksuznog Dvorskog kompleksa na Dedinju, u kojem živi Aleksandar Karađorđević sa svojom porodicom, piše Kurir.
Za dvor Karađorđevića za pet godina iz budžeta 2,3 miliona evra
Foto: Pixabay (ilustracija)
Samo 2019. godine u ove svrhe je izdvojeno 62 miliona dinara novca poreskih obveznika, a gotovo polovina te sume je potrošena na plate zaposlenih, navodi list.
 
Dvorski kompleks su do 2004. godine finansirali Karađorđevići, ali je potom to preuzela država, podseća beogradski dnevnik.
 
U prethodnih pet godina troškovi su samo rasli, pa je tako, prema podacima Ministarstva kulture, 2015. u ove svrhe potrošeno 34 miliona dinara, 2016. godine 42 miliona, a 2017. 68 miliona dinara, dodaje "Kurir".
 
List navodi i da je za plate zaposlenih u kompleksu, njih 30, u toku 2019. godine izdvojeno više od 29 miliona, a 2018. je izdvojeno 38.095.420 dinara.
  • Goran

    28.01.2020 08:36
    "...KOLIKO SU ONI HUMANITARNIH AKCIJA ORGANIZOVALI PREKO FONDACIJE PRINCEZE KATARINE. KOLIKO JE OPREME DONIRANO NASIM BOLNICAMA..."

    I ja bih kada bi mi neko platio sve ostale troškove. Lako se razbacivati nečim što si lako dobio.

    Oni su dobili šansu i to više nego ok ali su se pokazali kao nesposobnjakovići i totalno nezainteresovani da 'srastu' sa narodom. Kineski ambasador posle 6 meseci u Srbiji bolje priča srpski od tih parazita.
  • Domaćica

    27.01.2020 23:39
    Jel to onaj sto kaže Hepi badnji dej i rodžendan na Čisus.. isterati i napraviti muzej!
  • LUPETANJA DOKONIH

    27.01.2020 20:28
    A NEOBRAZOVANIH
    Halo, neznalice, pa Beli Dvor je drzavno vlasnistvo, drzava ga nije vratila Karadjordjevicima, vec im je samo "dozvolila" da zive u svojoj vlastitoj kuci, kao neke izbeglice. Da im je dvor vracen i da je drzava monarhija, placali bi sami. A NIKO NE PISE KOLIKO SU ONI HUMANITARNIH AKCIJA ORGANIZOVALI PREKO FONDACIJE PRINCEZE KATARINE. KOLIKO JE OPREME DONIRANO NASIM BOLNICAMA...A koliko kosta izdrzavanje Tome Diplome, zvanog Grobar i njegove Dragice, koja takodje ima "fondaciju". Koliko kosta to sto zive u tudjoj vili i nece da izadju. Koliko nas kostaju svi ti silni ministri, poslanici i sekretarice, sva ta "sluzbena" putovanja, "sluzbeni" automobili, "sluzbeni " mobilni telefoni. Baca se i arci na sve strane, a samo Karadjordjevici smetaju. Pa u Dvoru se odrzavaju razni prijemi i svecanosti, sluzi nam na cast i ponos. Jos kada bi vratili Monarhiju kao drzavno uredjenje, pa ne bi imali predsednika drzave, koji se samo smenjuju, a svima treba vila i apanaze. Imali bi parlamentarnu monarhiju, gde bi vlast imao premijr, i parlament, koji bi bili birani NA SLOBODNIM IZBORIMA. A kralj bi tu bio samo kao nas predstavnik na svetskim dogadjajima, gde bi stajao sa svojim rodjacima i kumovima u prvom redu, a ne kao Vucic u Parizu, U PETOM REDU PUBLIKE. Vucic, ili neko drugi, koga narod izabere, bio bi premijer i vodio bi zemlju, zajedno sa Skupstinom. Kralj bi docekivao goste iz inostranstva, primao protokolarne posete. Dogadjanja u Dvoru i oko Dvora privukla bi mnogo turista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.