Kvadrat novogradnje najskuplji u Beogradu i Novom Sadu, prosečan stan ima 54 kvadrata

Prosečna cena stanova u novogradnji u prvom polugodištu ove godine iznosila je 166.764 dinara po kvadratnom metru.
Kvadrat novogradnje najskuplji u Beogradu i Novom Sadu, prosečan stan ima 54 kvadrata
Foto: 021.rs
Cene su se kretale između 47.514 dinara po kvadratu u Tutinu, do 395.633 dinara u beogradskoj opštini Savski venac, objavio je Republički zavod za statistiku.
 
Posmatrano po opštinama, stanovi su bili najskuplji u beogradskim opštinama, gde je prosečna cena u gradskim naseljima iznosila 226.589 dinara po kvadratnom metru.
 
Osim beogradskih opština, po visokim cenama izdvojile su se i Čajetina, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Užice, Kragujevac i tri niške opštine – Crveni krst, Medijana i Palilula.
 
Površina prodatih novoizgrađenih stanova u proseku je iznosila 54 kvadrata.
  • Filip

    17.09.2020 10:38
    @Dipl oec
    "a to je da se zaduzujemo nikad jefitinje"
    netacno... ove godine je bila vest kako su kamate porasle na kredite, a i kreditni rejting od velike 4-ke nam je ocajan.
    "da su rejting kuce podigle rejting Srbije,"
    dokle god je na nivou "B" to je lose i smatra se ne razvijena zemlja koja ima skupe kredite
    "da je kurs stabilan"
    vestacki se odrzava stabilnim, i na teret gradjana ne i preduzeca
    "strane direktbe investicije nikad vece u poslednje dve godine"
    investicije uz podsticaje od npr. 10 000 eura po radnom mestu? uz plate od 300e? One su tolike zato sto se smatramo drzavom jeftine radne snage manuelnog rada kao npr. Kina, Vijetnam, Melezija, Mijanmar, Tajvan...
    Ja znam da mnogi vole da manipulisu sa fiktivnim uspesima, ali to nije realan uspeh. Realan uspeh je podizanje domace potrosnje, a to zahteva minimalac od npr. 60 000 dinara. Nema zemlje na svetu koja se razvila iz stranih investicija, one se razvijaju iz domacih investicija a one zahtevaju domaci proizvod, a on zahteva znanje, vestine, visoko obrazovanje, inzenjere, pamet,... (nekad smo to imali u SFRJ)... a sta mi nudimo? jeftini manuelni rad? od toga mislimo da razvijemo ekonomiju?
  • Vlada

    17.09.2020 10:29
    @Keva

    Za EU papire treba da naučiš mađarski, a tebi ni srpski ne ide.
  • Laloš

    17.09.2020 08:49
    Pre par godina u Nici gledam cene nekretnina (i oni imaju u izlozima istaknute cene). 2500-3000 evra drugi red zgrada od Promenade. Ko je ovde lud?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija