Zamenik tužioca u Specijalnom tužilaštvu u Hagu podneo ostavku zbog skandala sa dosijeima

Zamenik tužioca u Specijalnom tužilaštvu u Hagu, Kvai Hong Ip, podneo je danas ostavku nakon skandala sa dosijeima koji su poslati kancelariji veterana OVK.
Prema pisanju prištinske Gazete ekspres, on je podneo ostavku jer je nekoliko hiljada dosijea, koji sadrže imena svedoka i njihova svedočenja, dospelo u Organizaciju veterana OVK.
 
Kako se navodi, Ip je neko vreme bio na položaju specijalnog tužioca, nakon odlaska Davida Švendimana i na toj poziciji je ispitivao članove OVK koji su bili pozvani u Hag kao osumnjičeni.
 
Organizacija veterana OVK, koja se protivi postojanju Specijalnog suda, kaže da dosijei koji su stigli u njihovu kancelariju sadrže originalne dokumente Tribunala.
 
Ip je britanski advokat sa velikim iskustvom kao međunarodni tužilac na Zapadnom Balkanu, a radio je kao Švendimanov zamenik, kao specijalni tužilac i kao glavni tužilac Specijalne istražne radne grupe i šef Specijalnog tužilaštva.
  • Garavi

    18.09.2020 14:24
    Sta smo imali ovde?
    Demokratija, ljudska prava, Kosovo je demokratsko pitanje. Jednak tretman zrtava i zlocinaca. Pravicno sudjenje, pomirenje, nema nedodirljivih...
    Protiv Zapada se ne vredi boriti recima. Samo delima..
  • Nebojša

    17.09.2020 21:56
    Prevaranti
    Uzeli milione evra za izjave i dosijee i sada samo ostavka jednog. Fenomenalna demokratija. Ni sudjenja ni zatvora... Mada i kod nas u medijima osvane odmah, mislim na tabloide Informer, Srpski telegraf, Alo i slicni sta su osumnjiceni rekli tuziocu i policiji.
    Banana svet.
  • svetislav s

    17.09.2020 20:42
    A "glavni" nevin !?
    - Zašto samo zamenik !?
    - Ovde je "glavni" tužilac trebalo da bude smenjen i kažnjen a ne da se izvuče podmećući svog zamenika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija