Rakić Vodinelić: Vučićeva najava o referendumu o Rio Tintu - bićemo glup narod ako se upecamo

Profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić izjavila je da je "najava kako će 'narod' na referendumu odlučivati o otvaranju rudnika kompanije Rio Tinto obično, nepristojno zavaravanje".
Ona je za list Danas ocenila da "ne treba očekivati da referendum bude ni slobodan ni pošten, jer izbori već gotovo čitavu deceniju nisu ni slobodni ni pošteni".
 
Kako je istakla, "možemo očekivati i funkcionersku kampanju i prikupljanje kapilarnih glasova i 'bugarski voz' i neku novu Dijanu Hrkalović, dakle, sav onaj nedostojni prateći prtljag naših izbora".
 
Ona je rekla da bi referendum poslužio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da "u budućnosti kad nastanu neotklonjive štete po životnu okolinu, svu odgovornost prebaci na 'narod' i da isključi sebe".
 
"Bićemo stvarno glup 'narod' ako se upecamo", navela je Rakić Vodinelić.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je pre nekoliko dana da će odluka o projektu "Jadar" kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u blizini Loznice, biti doneta na referendumu, koji će biti organizovan ili na regionalnom ili na nacionalnom nivou.
  • BoeserWolf

    31.08.2021 13:58
    @milo
    Znaci Loznicane boli uvo za njihov kraj, "zato sto nema nikog ko brine o drzavnim interesima"?

    Pa ako vec drzava ne brine o njihovom kraju, mogli bi barem oni, zar ne?

    Ako je ono selo uspelo da se odbrani od MHE, zasto Loznica nije makar pokusala, vec su dolazili aktivisti iz Beograda da protestuju umesto njih
  • KELT

    31.08.2021 01:01
    Pitanje
    Treba urgirati da to pitanje na referendumu bude ovako:
    - Da li ste za to da svako ko odobri rudnik bude osuđen na doživotnu i da mu sve bude konfiskovano?
    Verujem da bi takvo pitanje povećalo izlaznost na referendum (koji nije legitiman ako nema preko 50% izjašnjenih) i povećalo strah kod podmićenih.
  • Drasko

    30.08.2021 15:01
    Kada neko u 21-om veku posle "Za 1 Srbina 100 Muslimana" i "Karlobag-Ogulin-Virovitica" opet izabere istu bandu/bagru taj ne moze biti pametan vec je glup na kvadrat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija