Raspisan tender za izgradnju akva-parka u Niškoj Banji

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša raspisala je tender za izbor firme koja će graditi akva-park na lokaciji Lozni kalem, pored Niške Banje.
Raspisan tender za izgradnju akva-parka u Niškoj Banji
Foto: Pixabay
Rok za podnošenje prijava je 26. oktobar, a izvođač radova, kako je navedeno u javnom pozivu, imaće obavezu da uradi tehničku dokumentaciju, izgradi akva-park i kompletno ga opremi u roku od tri godine.
 
Taj objekat biće građen sredstvima iz budžeta grada i za tu namenu biće izdvojene 2,4 milijarde dinara. Idejni projekat akva-parka predviđa izgradnju otvorenog i zatvorenog dela koji će moći da radi tokom čitave godine. 
 
Ukupna površina kompleksa iznosiće 5,4 hektara, s tim što će zatvoreni deo imati 2.000 kvadratnih metara. U njemu će se nalaziti bazeni, spa centar, hidromasažne kade, masažni blok i restoran.
 
Na skoro 2.000 kvadrata biće vodene površine, bazeni sa talasima, toboganima i drugim sadržajima. Gradnja akva-parka u Nišu prvi put je najavljena još pre 10 godina, a zemljište na Loznom kalemu bilo je tada prodato kompaniji "Italnis" koja je najavljivala da će u objekat uložiti 100 miliona evra, ali je nakon nekoliko godina taj ugovor raskinut bez započinjanja radova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.