Sporni Nacrt zakona o policiji povučen iz procedure "na molbu predsednika, jer se ona ne poriče"

Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučen je iz procedure, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Sporni Nacrt zakona o policiji povučen iz procedure "na molbu predsednika, jer se ona ne poriče"
Foto: 021.rs
Kako navodi u saopštenju, to ga je zamolio predsednik Aleksandar Vučić, a kako dodaje "predsednička se ne poriče, i ja ću to uraditi". 
 
"1903. godine u Beogradu su izbile krvave demonstracije, jer je policija donela uredbu po kojoj su kalfe morale da u legitimaciji imaju fotografiju. Godine 2014, Zakon o radu koji je promenio Srbiju, dočekan je demonstracijama i pretnjama pobunom. Obavezno ostavljanje otisaka prstiju bilo je napadano kao kršenje sloboda i označeno kao policijska represija. Pravno regulisanje postavljanja kamera koje bi prepoznavale lica i siluete i nemerljivo pomogle policiji da rešava ubistva i najteža krivična dela, napadnuto je od svih zapadnih nevladinih organizacija i njihovih finansijera i nalogodavaca", navodi Vulin. 
 
Kakso ističe, borbom protiv svega novog u sektoru bezbednosti, ubice i lopovi će biti malo sigurniji, a policija i građani će biti mnogo nesigurniji. 
 
"Kamere koje su London učinile bezbednim napadnute su u Beogradu, ono što je dobro za građane EU označeno je kao represija za građane Srbije. Obaveštajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije. Njima srpske glave nisu bitne i spremni su da ih bacaju u besmislenim sukobima", dalje ističe ministar policije.
 
On konstatuje da je ovo njegov lični poraz i da će on snositi njegove posledice.
 
"Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima je povučen, moraćete potražiti neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda", zaključuje Vulin. 
  • Konj

    24.09.2021 18:51
    Da je bio ovaj zakon sad bi mi videli ona dva minuta na naplatnoj rampi.
  • Ne brini za

    24.09.2021 04:48
    istoriju bre!
    Interesantno da su dva najveca rodoljuba u Srbiji bivsi najbolji student i prvoborac Radikalne stranke Seselja i njegov koleZa, uvek nenametljivi Julovac, koji sopstvenom srecom nije bio bas toliko dobar sa Kundakom... sreca njegova, kao sto znamo. Mislim znamo ako se secamo istorije, posto se oni ocigledno ne secaju... ili bi radije da se ne secaju. Malo je naporno to preskakanje istorije, uzgred budi receno. Sve sto bese do 1918 se ovoj vlasti svidja, ukljucujuci himna, a onda samo probrano, sve do bledila, pa onda opet svi reflektori u zadnjih istoriskih 10 godina. Da li je u pitanju kolektivna amnezija naroda, strah od gubitka ... gubitka cega? Klempavi, uz duzno postovanje, Rankovic je za tebe Boskic i Visekruna na kvadrat. Sto manje mases usima, bolje je svima.
  • Predstava

    24.09.2021 03:21
    Proliv
    Rešenje tražite u sebi i biće vam bolje.

    Sns banda je samo posledica moralnog propadanja nacije.

    Hoćeš da se prodaš za 30€ a istovremeno hoćeš da ti bude bolje.

    Ne ide to tako.

    Kamere okrenite ka sebi i snimajte svoje postupke.

    Nismo mi najlošiji na svetu, daleko od toga ali se lako prodajemo, pomalo smo lenji kao nacija i bojažljivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.