Ana Brnabić na listi 50 agilnih svetskih lidera

Premijerka Srbije Ana Brnabić uvrštena je na listu Svetskog ekonomskog foruma i Apolitikala kao jedna od top 50 agilnih svetskih lidera.
Ana Brnabić na listi 50 agilnih svetskih lidera
Foto: 021.rs
Ona je tu "titulu" dobila kao lider koji kroz fleksibilan i koordinisani pristup javnom upravljanju postiže izuzetne rezultate u borbi sa modernim izazovima, poput pandemije korona virusa, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.
 
Brnabić je, kako se navodi, u kategoriji državnih zvaničnika istaknuta zbog uspešnog rešavanja izazova uvođenjem inovativnih metoda u državnu upravu, što je po oceni Apolitikala doprinelo efikasnijoj i transparentnijoj administraciji i delovalo kao sredstvo za odlučnu i praktičnu borbu protiv korupcije.
 
"Kao premijerka, Ana (Brnabić) je kroz svoju političku karijeru vodila agilno upravljanje. Kao ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, posebno je radila na reformi javne uprave kroz uvođenje eUprave u Srbiji, kako bi država postala pravi servis građana", naveo je Apolitikal.
 
Kao neke od najvažnijih projekata tokom mandata Ane Brnabić navodi se eBeba (Bebo, dobrošla na svet) i automatska razmena podataka između organa državne uprave.
 
"Srbija je danas zemlja sa četiri naučno-tehnološka parka, u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Čačku - koji svi doprinose rastu IKT sektora (dostižući učešće od šest odsto u BDP-u)", navedeno je iz Apolitikala.
  • Somi

    02.11.2021 11:29
    Koja sprdacina...
    Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.....
  • Kaca

    01.11.2021 08:57
    ahahhahahhahahahhah
  • Milan

    30.10.2021 19:45
    Ova vest je lažna jer na sajtu Apolitikala na ovoj listi nema ni traga od Ane Brnabić.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija