Povređeni u eksploziji u Leštanima u relativno stabilnom stanju

Načelnik prijemnog odeljenja Urgentnog centra Vladimir Arsenijević rekao je danas da su pacijenti povređeni u eksploziji u Leštanima "trenutno u relativno stabilnom zdravstvenom stanju".
Povređeni u eksploziji u Leštanima u relativno stabilnom stanju
Foto: 021.rs
Arsenijević je za TV Prva naveo da su četiri pacijenta u jedinici intenzivne nege i da ih lekari, dokle god su na tom odeljenju, posmatraju kao životno ugrožene.
On je rekao i da su povređeni juče brzo dovezeni i zbrinuti, te zahvalio svim medicinskim radnicima na angažovanju.
Precizirao je da je dovezeno 20 pacijenata a da je njih 16 ostalo na lečenju.
 
"Oni su trenutno u relatno stabilnom stanju i moram da napomenem da se radi o srednje teškim ali najpodmuklijim vrstama povreda (od siline pritiska od eksplozije) a koje mogu brzo da prerastu u teške povrede unutrašnjih organa", rekao je Arsenijević.
 
Objasnio je da su zbog toga pacijenti pod "celodnevnim monitoringom".
 
Od 16 povređenih osoba u eksploziji u Leštanima, kako je ranije rečeno, njih tri su prevezene na Vojno medicinsku akademiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.