"Sramota je organizovati proteste na Sretenje, dok predsednik dodeljuje odlikovanja"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć, komentarišući najavljene proteste pokreta "Kreni-promeni" ispred Predsedništva 15. februara, da je sramota da se protestuje na praznik Sretenje.
Brnabić je na TV Pink rekla da je ti protesti najviše podsećaju na proteste kada se obeležavala 15. godišnjica pogroma nad Srbima na KiM i ocenila da to nije neuobičajeno za te političke opcije.
"Ja nikada neću zaboraviti da su 15. godišnjicu pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji iskoristili Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić, Marinika Tepić, za protest ispred Predsedništva i blokadu Predsedništva. Mi nismo u stranim medijima imali šansu da pričamo o pogromu i 15-godišnjici programa jer su svi pokrivali njihove proteste i pokušaj da se blokira predsednik. To je bila sramotna slika", navela je ona.
Sada su, kako je rekla, pod šatorima "neko pečenje, žurka".
 
"To valjda više nije pokret 'Kreni-promeni' već 'Kreni-okreni', vidim da se vrte jaganjci, prasići. Ali dobro, ako žele da iskoriste Sretenje, dodelu odlikovanja najzaslužnijima od strane predsednika, to je njima na čast i govori o njima", rekla je Brnabić.
 
Ona je naglasila da ona to nikad ne bi uradila jer je Sretenje državni praznik koji je previše važan da bi protestovala ili izazivala bilo kakve podele.
 
"Posebno kad ste u situaciji da imate i broj mobilnog telefona predsednika Vlade i predsednika Republike i da u svakom trenutku možete da dođete do nas i da u svakom trenutku želimo da razgovaramo i damo garancije, podršku i informacije i da smo tu da čuvamo Ustav i zakone i ne možemo da ih prekršimo ni zbog koga", navela je Brnabić.
 
Ona je dodala da ne očekuje da joj se ekološki aktivisti jave.
 
"Mislim da je to politički performans koji nema za cilj da se dogovorimo i rešimo problem, već da oni i dalje guraju svoju političku agendu", poručila je Brnabić.
  • pera nevera

    16.02.2022 13:12
    Da Karađorđe nije organizovao proteste na Sretenje 1804.godine ,Srbije danas nebi ni bilo.
  • Tja

    16.02.2022 12:21
    Da, sramota dok narkomani i ludaci dodeljuju ordenje pedofilima. Aj bre..
  • Nikola

    16.02.2022 08:23
    Kaže Ana Brnabić.....:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.