Srpske kamiondžije na ukrajinskoj granici: Informer svojim pisanjem pokušava da nam odseče glavu

Vozači kamiona demantuju pisanje Informera da kamiondžije iz Srbije, zarobljene na ukrajinskoj granici, "ukrajinski neonacisti napadaju za špijunažu, psuju i prete im da će završiti kao Rusi".
Desetine vozača iz Srbije već danima čekaju da pređu ukrajinsku granicu, ali ih ne puštaju zato što se u kamionima nalazi roba iz Rusije i Belorusije. Pisanje Informera dovodi ih u opasnost, smatraju vozači.
 
Naveli su da ovaj tabloid takvim pisanjem pokušava da im "odseče glavu" u ionako rizičnoj i napetoj situaciji, prenosi raskrinkavanje.rs
Informer, koji je izrazito proruski orijentisan tabloid, u današnjem broju, bez ikakvih dodatnih argumenata i dokaza, piše: "I dok u kilometarskim kolonama čekaju da se izbave iz Ukrajine, napadaju ih neonacisti koji ih optužuju za špijunažu, krijumčarenje iz Rusije, psuju i prete da će završiti kao Rusi! Zasad se trude da ne paniče, ali već gube strpljenje".
 
Informer navodi da je "najdramatičnije na prelazu Đakovo na rumunsko-ukrajinskoj granici".
Tabloid citira vozača Bobana Pejića i vozača koga potpisuju samo kao Vladimir, ali ni u jednoj od tih citiranih izjava nema ovakvih tvrdnji o neonacistima. Kao jedini "dokaz" priložen je skrinšot prepiske sa nepoznatom osobom.   
 
U jutarnji program TV Nova S jutros se uključio upravo Boban Pejić sa kolegom Vladimirom Zečevićem. Oni se nalaze na graničnom prelazu Đakovo između Ukrajine i Rumunije, a u u video-izjavi demantovali su ove navode Informera.
 
"Informer proba da nam odseče glavu, on pre bilo koga drugog. Ono je bruka i sramota. Zašto pišu onako kad još niko se nije oglasio da ima neki žestok problem osim što nas drže i ne puštaju nas? Ne znam zašto pišu tako", rekao je Zečević.
 
Pejić je objasnio da je juče telefonom dao izjavu za Informer u kojoj je rekao da je na granici u tom trenutku čekalo 25 naših kamiona i da još uvek imaju hrane, vode, kao i prodavnicu koja radi i dobro je snabdevena.
 
"Mi nemamo nikakve probleme niti nam bilo ko preti", tvrdi Pejić.
 
U međuvremenu, kamioni srpski prevoznika, koji su bili blokirani na graničnom prelazu Đakovo, počeli su danas posle podne da prelaze granicu prema Rumuniji.
  • aga

    02.03.2022 12:24
    kretenizam
    na delu (komentari) ! hahahaha haha kuc kuc imali mozga , ima nano čestice hehe!
  • Stohadin

    02.03.2022 11:13
    Istina
    E sad kolege vozači kad se vratite nađete pravog advokata i pozdravite od srca informer jednom kolektivnom tužbom za sve redom šta su vam priredili....
  • Laž

    02.03.2022 06:12
    Kakva drzava takvi i tabloidi, takav i predsednik, takvo i uredjenje, takvi i moralni standardi....lažovski....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.