Vulin ministarsku funkciju zamenjuje ambasadorskom u Kini?

Za aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina neće biti mesta u novoj Vladi Srbije. Ipak, mogao bi novi angažman da dobije u ambasadi Srbije u Kini.
Vulin ministarsku funkciju zamenjuje ambasadorskom u Kini?
Foto: 021.rs

Prema pisanju lista Nova, Vulin će konkurisati za mesto ambasadora Srbije u Kini, a sve je deo čišćenja proruskih kadrova iz vrha vlasti i usklađivanje sa politikom Evropske unije prema Srbije. 

Da je upitna Vulinova pozicija potvrdio je i on sam, rekavši da mu "neće biti mesta ni među živima", a ne samo u novoj vladi, "ako o njemu budu odlučivali stranci".

Komentarišući informacije da ga Zapad ne želi u novoj vladi, on je još istakao da "oni koji se dosledno bore za srpski narod, nikada nisu po volji neprijatelja srpskog sveta", čime je indirektno najavio da je ovo njegov poslednji mandat u izvršnoj vlasti.
 
Iako je realan njegov odlazak iz vlade, Vulin neće ostati bez ikakve funkcije. Prema saznanjima lista Nova, postoji ozbiljna mogućnost da njegovo novo radno mesto bude u glavnom gradu Kine - Pekingu.
 
"Imajući u vidu njegovu lojalnost Vučiću i činjenicu da je godinama jedan od njegovih najbližih saradnika, izvesno je da će aktuelni ministar policije ipak dobiti neku funkciju izvan vlade. Kao mogućnost se pominje i ambasadorsko mesto u Kini", objašnjavaju naši izvori.
 
Bliskost sa Nikolajem Patruševim, sekretarom za nacionalnu bezbednost Rusije, najava njihove borbe protiv "obojenih revolucija" i zajednička akcija prisluškivanja ruskih opozicionara u Beogradu ključni su razlozi zbog kojih je Vulin u potpunosti neprihvatljiv za Zapad. Njegovo mesto u vlasti dodatno ugrožava spoljnopolitička pozicija Srbije, od koje se zahteva da zauzeme jasan kurs prema Rusiji i sve glasnije najave da će Srbija pridružiti sankcijama protiv te zemlje.
 
"Vulinovo angažovanje u vladi bi bio pokazatelj da ne postoji iskrena namera da Srbija bude ujedinjena sa ostatkom Evrope u trenucima kad je stepen jedinstva veći nego ikad", navodi izvor ovog lista.
 
Ukoliko bi Vulin zaista konkurisao za ambasadorsku poziciju, značilo bi to brzu promenu u ljudstvu u ambasadi Srbije u Kini. Ambasadorka Maja Stefanović imenovana je na ovu funkciju tek nedavno.
  • Predragg

    15.04.2022 22:39
    A ovo sa Saricem,sto se namerno cekalo da prodju izbori,gde su BIA,Policija i Tuzilastvo naterani da nesto preduzmu-nema nikakve veze?
  • Ne dam

    14.04.2022 17:14
    Ne dam
    Ne dajte!
    Pohapsice sve nase profesore engleskog po Kini!
    Zar vi stvarno ne znate za onaj yu tube - Kineska deca!
    Kako su slatka! Znate ono: "You say...again...bravo!"
  • Nema na čemu

    14.04.2022 09:22
    Gotovi smo
    Kina ce nam objaviti rat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija