Počinje isplata po 10.000 prosvetarima, evo kad ko dobija i šta će biti sa zaposlenima u vrtićima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da danas počinje isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara svim zaposlenima u prosveti i naučnim radnicima.
Počinje isplata po 10.000 prosvetarima, evo kad ko dobija i šta će biti sa zaposlenima u vrtićima
Foto: 021.rs
Mali je za RTS rekao da će sve isplate biti obavljene do petka, a da će danas novac leći zaposlenima u školama od posebnog interesa, poput Filološke gimnazije, Matematičke i Karlovačke gimnazije, kao i osobama zaposlenim u učeničkim i studentskim domovima.
U četvrtak će, prema njegovim rečima, biti isplaćeni zaposleni u visokom obrazovanju i naučni radnici, a u petak zaposleni u srednjim i osnovnim školama.
"To je nešto više od 130.000 zaposlenih u javnom sektoru, mi smo za to izdvojili 1,6 milijardi dinara", kazao je ministar.
 
Mali je dodao da će Vlada Srbije na sednici u četvrtak doneti preporuku za lokalne samouprave da se jednokratna pomoć isplati i zaposlenima u predškolskim ustanovama.
  • Mile

    28.04.2022 19:46
    Kultura
    A kulturi ništa a tami se promovišete
  • Ns

    28.04.2022 18:37
    @Malanplava
    E jadni li su oni koji ovako razmišljaju! Shvatite već jednom da vam je prosveta(vaspitači,učitelji, nastavnici, profesori) najvažniji jer da nije bilo njih nebi ni bilo: trgovaca, bankara, radnika, doktora...
    Dakle treba da cenimo prosvetu i zdravstvo kao nekada, a ne političare, programere, biznismene...
  • Radnik

    28.04.2022 17:18
    Komunalci
    Komunalne firme nisu radile za vreme i posle korone?njihovim radnicima netreba nikakva pomoć oni su sa tako jakim platama do jaja,radnici preko studentske zadruge rade po duple smene da bi izgurali 60000.Hiljada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija