Radnici Fijata u subotu sa Vučićem: Dobili garancije i odblokirali auto-put

Radnici kragujevačkog Fijata, nakon višesatne blokade auto-puta odlučili su da se povuku, nakon što su pristali da se u subotu sastanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Radnici Fijata u subotu sa Vučićem: Dobili garancije i odblokirali auto-put
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Demonstranti su se razišli u 18.17 sati. 
 
Predstavnici sindikata dobili su pisane garancije od kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vućića da će sastanak biti održan u subotu u 9. časova. Kako su rekli iz sindikata, protest je završen.
Radnici kragujevačkog Fijata, koji su danas od 13 sati blokirali deo autoputa kod Centra Sava u Beogradu, saopštili su da nije bila tačna vest da su imali zakazan sastanak u Vladi Srbije u 16.30, navodeći da o rešavanju svojih egzistencijalnih problema žele da razgovaraju isključivo sa Vučićem.
Oni su, u 17.25, kada im je ponuda pročitana, poručili da će, dok se Vučić ne pojavi, nastaviti s blokadom. Obelodanjivanje ponude izazvalo je polemiku i svađe među učesnicima protesta, jer je većina bila protiv sastanka, i skandirala je "izdaja".
 
Miljković i Saša Đorđević objavili su da će ići uskoro kod Vučićevog šefa kabineta kako bi dobili papir i garancije, a blokada do tada ostaje. Međutim, u međuvremenu je put odblokiran.
 
"Dobili smo ponudu za sastanak u subotu u 9h, ali da se mi sad povučemo momentalno", rekao je okupljenima. Na to su radnici Fijata reagovali negodujući, navodeći da su spremni da ostanu i dalje na Gazeli.
 
Miljković kaže za N1 da ih je Ivica Kojić, šef kabineta predsednika Srbije, kontaktirao, a i da očekuju predstavnika kabineta Ane Brnabić da dođe da im se obrati, da to isto potvrdi, nakon čega će, kako dodaje, odblokirati autoput.
 
"Dobili smo pisane garancije šefa Vučićevog kabineta Ivice Kojića, razgovarali smo i dobili garancije da ćemo u subotu u 9h biti primljeni, ne možemo ranije jer predsednik ima obaveze. Duboko verujem da ćemo iznaći rešenje i da ćemo imati prvi put zaista ozbiljne i konstruktivne razgovore", kaže Saša Đorđević, predstavnik sindikata.
 
Potpredsednik sindikata Nezavisnost Igor Anđić rekao je ranije za N1 da će radnici Fijata, ako bude potrebno, i da prenoće na Gazeli.
 
"Izvinjavamo se građanima Srbije i Beograda za ovo, morali smo jer smo saterani za zid, bilo je iznuđeno", rekli su ranije predstavnici radnika Fijata.
  • Sabahudin

    23.06.2022 08:57
    Omerović
    Predsednik voli svoj narod
  • ja

    23.06.2022 08:27
    O zemljo otvori se!
  • Iva

    23.06.2022 07:43
    Ne znam po čemu su ovi radnici bitniji od drugih. Po čemu baš njima treba da se pomogne a ne hiljadama drugih koji svakodnevno ostaju bez posla???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.