Na granicama i dalje ogromne gužve: Na Horgošu se čeka do devet sati, na Batrovcima do sedam

Procenjuje se da će oko 800.000 vozila ovog vikenda proći auto-putevima kroz Srbiju – što stranaca koji su u tranzitu, što naših državljana koji idu na odmor.
Na granicama i dalje ogromne gužve: Na Horgošu se čeka do devet sati, na Batrovcima do sedam
Foto: 021.rs
Da su gužve na putevima potvrđuje i stanje na granicama ovog jutra - najduže se čeka na Horgošu i Batrovcima.
Prema poslednjim podacima od 6 časova, najveće gužve su i dalje na Horgošu gde se na prelazak mađarsko-srpske granice čeka i do devet sati.
Na Batrovcima na prelazak hrvatsko-srpske granice šest do sedam sati, a na Preševu oko sat i po.
 
Na Gostunu zadržavanja su do pola sata, a na Gradini samo na izlazu do 40 minuta.
 
Iz Agencije za bezbednost saobraćaja savetuju svima koji kreću na odmor da dobro isplaniraju put i provere stanje na granicama, da sedam dana pred put provere da li im je vozilo tehnički ispravno, da prave pauze na dva sata, da piju dovoljno vode, da voze danju i da na put kreću odmorni i zdravi.
 
Kakva je trenutna situacija na pojedinim graničnim prelazima možete pogledati preko kamera MUP-a OVDE.
  • Vozač iz Smedereva

    01.08.2022 16:18
    Pijte vodu ...
    Pijte vodu i drugu tečnost, kaže čovek iz AMSS. A gde da je ispiškim 9 sati, pametnjakoviću?!
  • Zec

    01.08.2022 10:37
    Sajtovi
    Pohvala za redakciju 021 zbog objave ovako aktuelnih informacija uz predlog da tokom turisticke sezone ovo bude stalna rubrika, mozda uz dodatak na engleskom. Obilazim sajtove da bih procenio stanje na prelazima koje uskoro treba da predjem ali na sajtu mupa imate samo kamere, na sajtu amss imate procenu guzve samo jednom u toku dana. Na kamerama vidite da ima guzve ali ne mozete proceniti da li se ceka 30 minuta ili 3 sata. Prosle godine kada smo prelazili "administrativnu liniju ili sta god vec" sa Kosovom, Kosovska policija je davala sveze informacije o guzvama na svakih sat vremena pa si mogao da procenis situtaciju. Posecenost sajta ce sigurno porasti uz ovakvu rubriku, iako ste lokalni medij, nema veze :) Pozdrav!
  • Shvatite

    31.07.2022 11:00
    Ovako je jedan vikend godišnje, maksimum dva.
    Fućka im se da se bave time.
    Kao i manjinama.
    Njih interesuje gde oni, kumovi ili braća imaju trostruki profit, tamo gde ih pritiskaju velike sile - ili gde radi Gazela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.