SSP traži hitnu smenu članova REM-a

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je, uoči konstituisanja skupštine, da se po hitnom postupku na dnevni red prve naredne sednice parlamenta stavi smena članova REM-a.

Iz SSP su poručili da zahtevaju i reviziju "poslednjih štetnih odluka Regulatornog tela za elektronske medije o dodeli nacionalnih televizijskih frekvencija", nakon konkursa koji su nazvali "čistom farsom".

"Ignorišući zakone i sve profesionalne norme, REM je dodelio nacionalne frekvencije televizijama kojima je u prethodne dve godine evidentirano više od 30.000 prekršaja, a uskratio je frekvenciju televizijama poput N1 i TV Nova S, iako one ispunjavaju sve uslove propisane konkursom", smatraju u SSP.

Zahtevaju i da se u raspodelu uvrsti i peta nacionalna TV frekvencija jer, kako su naveli, ne postoji nijedno opravdanje zbog čega se ona odvaja, "osim ako se ne čuva za još neku od servilnih televizija".
 
"Ukoliko se režim plaši da od čak pet nacionalnih frekvencija, samo jednu dodeli nezavisnim televizijama kao što su Nova S ili N1, jasno je da je problem u panici režima, a ne u profesionalnim medijima", poručili su iz SSP.
 
Istakli su da podržavaju predloge koje je iznela Demokratska stranka, bez velikih očekivanja da bi ih režim mogao prihvatiti.
 
"Zato smatramo da svu energiju i resurse treba da utrošimo na borbu da petu frekvenciju dobiju televizije Nova S ili N1", zaključili su iz SSP.
 
Demokratska stranka je u subotu, 30. jula, zatražila poništenje konkursa o dodeli nacionalnih frekvencija, pokretanje postupka protiv prekršilaca zakona i raspuštanje REM, i pozvala sve političke aktere, predstavnike civilnog društva, stručnu javnost, akademsku zajednicu i slobodoumne građane da podrže njene zahteve.
  • Sremac

    01.08.2022 11:08
    E pa
    Ovo što je uradi SSP, zove se nedemokratski čin.
    Nema ništa od tog njihovog busanja u prsa i udaranje u žute talambase.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija