Vučić: Ne krivim Hrvatsku, ona radi isti posao od 1941, mi ćemo se snaći

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da uopšte ne krivi Hrvatsku što je Srbiji onemogućeno da uvozi rusku naftu preko naftovoda Janaf.

Naveo je da je "Hrvatska samo radila svoj posao, koji radi više decenija, od 1941. pa nadalje".

"Iz Hrvatske su se sami pohvalili da stoje iza toga, ja vam čestitam. Mi ćemo morati da se snađemo na drugi način", rekao je Vučić, odgovarajući novinarima u Pragu.

"Što se tiče uvođena i neuvođenja sankcija (Rusiji) ponoviću još jednom - niste vi ti iz Hrvatske, ni vi, ni vaše rukovodstvo koji će da vode politiku Srbije, već građani Srbije", nastavio je Vučić.
 
On je rekao da se "nije uplašio nikog od onih koji prete Srbiji".
 
Na pitanje da li može doći do prekida pregovora sa Evropskom unijom (EU) zato što Srbija ne uvodi sankcije Rusiji on je odgovorio odrečno.
 
"Ma ne, zašto bi. Mislite zato što Hrvatska insistira na tome, mnogo uspeha vam želim po tom pitanju. Moj odgovor će biti pristojan, odgovoran, ozbiljan, dalekosežan", rekao je Vučić.
  • djaVo

    06.10.2022 18:46
    djaVo nam kriv
    Snaci cemo se i bez njih, kaze vodja, nestacemo,nece nas biti, hvala mu.
  • pajo patak

    06.10.2022 18:22
    Vertigo
    pozdravio te Hičkok.
  • 167

    06.10.2022 18:17
    Pljuvac
    Juce je Hrvatska primila poklon od EU 9 milijardi EU.Vucic pljuje Hrvate vec vise od 30 godina, ali jedino moze da im pljune pod prozor...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.