RSE: Sastanak Vučića i Kurtija u ponedeljak

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija biće održan u ponedeljak, javio je večeras Radio Slobodna Evropa (RSE) pozivajući se na evropske izvore.
RSE: Sastanak Vučića i Kurtija u ponedeljak
Foto: Pixabay

Iako je sastanak Kurtija i Vučića potvrđen u petak, tačan datum nije bio poznat jer je sve zavisilo od dostupnosti strana i logistike, dodao je RSE.

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel pozvao je Vučića i Kurtija da hitno dodju u Brisel kako bi pronašli "evropsko rešenje" za pitanje registarskih tablica pre 21. novembra.
Za ponedeljak su kosovske vlasti najavile početak naplaćivanja kazni vlasnicima vozila koji nisu zamenili srpske tablice kosovskim.
  • andrija

    20.11.2022 17:52
    Ovako bi mogli...
    Neko iz pozadine
    20.11.2022 • 11:57
    Kakav crni rat sa Srbijom. Rat ne odgovara zbog srpske geopozicije i kao neutralne srpske politike,... Rat donosi sa sobom svašta, očekivane i neočekivane probleme, zbog toga je zadnja opcija. Bolje razgovori, pregovori i dogovori.
    Ovako bi mogli do kraja sveta da sastance a na gradjanima da se lomi batina zato sam i napisao da trebamo biti zahvalni Putinu na DNR... ubrzanom resenju KiM problema jer nije vise jedinstven slucaj napr. kao Kipar sto su proglasili...
  • Neko iz pozadine

    20.11.2022 11:57
    Ne rat
    andrija
    19.11.2022 • 22:46
    "Mislim sta drve...
    vise o kakvom EU resenju pricaju kada ce Ameri ili su vec naterali Kurtija da suspenduje primenu tablica.
    Amerima a i EU sada ne odgovara rat sa Srbijom drugacije bi bilo da nisu Rusi izvrsili napad na Ukrajinu.
    Nas predsednik se pita isto kao i Milosevic ili ces da igras i pevas po Americkim notama ili sledi... Jedino mozemo biti zahvalni Putinu sto je ratom u Ukrajini ubrzao resenje KiM koje je bilo kao jedinstven slucaj do proglasenja i pripajanja DNR... Rusiji. A da moraju politicari zaraditi tesku platu kao umni rad je jako tezak....a narod kao malouman..."

    Kakav crni rat sa Srbijom. Rat ne odgovara zbog srpske geopozicije i kao neutralne srpske politike,... Rat donosi sa sobom svašta, očekivane i neočekivane probleme, zbog toga je zadnja opcija. Bolje razgovori, pregovori i dogovori.
  • Zaključak

    20.11.2022 11:15
    Ovo je rezultat prethodne duboko promišljene i strateške odluke o napuštanju Kosovske Skupštine koja je dosledno i fundamentalno povezana sa srbskim nacionalnim interesima i srbskim svetom i naknadne još strateškije odluke o povratku srbske liste nazad u skupštinu i zakletve date nad kosovskim ustavom.
    Da li ima bilo ko da mu nije jasno koliko se ovaj totalitarni diktator pogubio, koliko ne zna uveče šta je jutros hteo, ne zna više gde udara?
    SPC, SANU, BU, UNS, svi namireni ćute?
    Mi građani, zadovoljni što nam On obezbeđuje i PLAĆA grejanje da idemo u gaćama po stanu, mi ćutimo?
    Nećemo izaći na ulice i protestovati dok ne oslobodi medije i dok ne raspiše opšte vanredne izbore, kiša je, hladno je ... ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.