Luka Bojović danas stiže u Srbiju

Nekadašnji vođa novog zemunskog klana Luka Bojović (49) trebalo bi danas da stigne u Srbiji, objavio je portal Novosti.
Ovaj list podseća da će on, prema odluci Ministarstva pravde Španije, posle 10 godina u španskom zatvoru, odnosno izdržane polovine kazne zbog organizovanog kriminala, biti proteran i avionom vraćen u Beograd.
Ministarstvo pravde Srbije je pre nekoliko nedelja saopštilo da je od španskih organa obavešteno o pokretanju postupka proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića, koji je u toj zemlji služio kaznu od 18 godina zatvora zbog učešća u organizovanom kriminalu.
U saopštenju je bilo navedeno i da se protiv Bojovića u Srbiji trenutno ne vodi krivični postupak, niti postoji kazna koja mu je izrečena i koju treba da izdržava, pišu Novosti.
 
Sa Bojovićem, ukoliko danas stigne, razgovor će obaviti pripadnici MUP Srbije, koji će ga, prema nezvaničnim saznanjima, upozoriti da je bezbednosno ugrožen.
 
On je u Srbiji svojevremeno bio optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su tom prilikom nastradali.
 
Pravosnažno je oslobođen svih tih optužbi.
  • 9

    30.11.2022 14:48
    A za doček
    Postrojen svečani kordon policije , može i vojske ,počasna paljba ,
    crkveni velikodostojnici i na kraju špalira ganc nova
    mašina za mlevenje mesa i štamparska mašina za
    izradu novčanica . Da se čovek oseća kao kod kuće
    posle duže pečalbe u tuđini. Da lepo razmeni iskustva
    sa mnogim ministrima i bratom svevidećeg.
  • Bombon

    30.11.2022 10:48
    Kad je prijem kod šefa, pardon, predsednika?
  • Majstor DE

    30.11.2022 10:20
    A živeće u vili
    Darka Šarića na Dedinju kako sam čuo odmah po dolasku?


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija