VIDEO: Sekretarka koja se divi Vučiću privukla pažnju izjavom o "duploj korupciji"

Govoreći o izmenama Zakon o planiranju i izgradnji, sekretarka za urbanizam i građevinske poslove u Beogradu Bojana Radaković dotakla se i korupcije, a njena izjava preplavila je društvene mreže.
"Pričamo o korupciji. Prvo što ću reći je da je u novom predlogu izmene zakona o planiranju i izgradnji predloženo da vi kao investitor ako imate 20.000 kvadratnih metara možete da birate da li ćete zahtev podneti jedinici lokalne samouprave ili Ministarstvu. Ideja je da ne budemo korumpirani. Dakle, vi birate da li ćete otići tamo ili ovamo. Meni se čini da je to dupla korupcija", rekla je Radaković gostujući na RTS.
Bojana Radaković je na mesto sekretarke za urbanizam i građevinske poslove izabrana marta 2021. godine. Tu funkciju će, kako se navodi na sajtu Grada Beograda, obavljati pet godina.
 
Na istom sajtu navodi se da je rođena 1987. godine u Beogradu, gde je završila Pravni fakultet i master iz uže međunarodno-pravne naučne oblasti, prenosi Danas.
 
Od 2017. je na postdiplomskim doktorskim studijama na istom fakultetu, piše u kratkoj biografiji na sajtu beograd.rs
 
Između ostalog, bila je zamenica sekretara Skupštine opštine Voždovac, potom načelnica Opštinske uprave, a 2018. godine podsekretarka Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove.
 
Radaković je članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, i kada je 2019. SNS osnovao Fondaciju "Za srpski narod i državu", Radaković je izabrana da je vodi.
 
"Aleksandar Vučić je inicirao osnivanje Fondacije. On je apsolutni lider u Srbiji, on piše istoriju i stvara budućnost. Meni je on, slobodno mogu reći, idol i želim da ga pratim u stopu i da sa njim i njegovim timom ostavim trag u našoj državi. On je, ne samo u Srbiji, već i u regionu, najveći vizionar. Istovremeno je i najveći čuvar srpske tradicije i ognjišta", rekla je Radaković tada, piše Istinomer.
  • Dr

    15.02.2023 21:09
    Čemu sekiracija, propadamo sigurno, samo što većina toga nije svesna
  • Stojko

    15.02.2023 01:45
    Blam
  • Nemate pojma

    14.02.2023 21:05
    Posetilac Mladenova
    koliko se srozao kvalitet državnih studenata. Ne znam gde je dotična završila ali vam preporučujem da malo prošetate po državnim, onako usput zađite, kazaće vam se samo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.