FOTO: Godišnjica nezavisnosti Kosova proslavljena u Kancelariji za vezu Prištine u Beogradu

U Kancelariji za vezu Prištine u Beogradu obeležena je 15. godišnjica proglašenja nezavisnosti Kosova.
To su potvrdili poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi i savetnica kosovskog premijera Ardita Sinani, preneo je Kossev.
Kamberi je u sredu na Fejsbuku objavio da je to "prvi put od otvaranja Kancelarije za vezu da se Dan nezavisnosti Kosova obeležava u Beogradu", uz više fotografija na kojima se vidi da je u prostoriji u kojoj je okupljeno više desetina ljudi, postavljena kosovska zastava.
Kamberi se pored kosovske zastave fotografisao sa oficirom za vezu Prištine u Beogradu Jetišom Jašarijem.
 
Tom događaju prisustvovala je i savetnica kosovskog premijera Aljbina Kurtija, bivša predsednica opštine Preševo Ardita Sinani.
 
"Posebna je bila proslava 15. godišnjice nezavisnosti Republike Kosovo u Beogradu. Veoma značajna simbolika. Upravo zato će priznanje realnosti od glavnog grada Srbije za Republiku Kosovo biti šansa za demokratizaciju Srbije", poručila je ona u objavi na Fejsbuku.
 
 
Sinani je dodala i da je "priznavanje realnosti" i poštovanje principa reciprociteta manjinskih prava garancija za dugoročni mir na Zapadnom Balkanu.
 
Dosadašnji predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Ragmi Mustafi objavio je da je proslavi prisustvovao na poziv Jašarija i da je to "prvi put da Kosovo slavi nezavisnost u Beogradu".
 
Mustafa je naveo da su događaju prisustvovali institucionalni i politički predstavnici iz Preševa, Bojanovca i Medveđe, kao i predstavnici civilnog društva u Beogradu i međunarodnih diplomatskih misija.
O događaju u Beogradu u sredu uveče izvestila je i Gazeta ekspres, navodeći da je obeležavanje održano u rezidenciji predstavnika Prištine u Beogradu.
 
Ovaj medij prenosi i izjavu Kamberija da je događaj protekao bez problema, odnosno da niko nije pokušao da spreči održavanje, piše Kossev. 
  • Nemanja

    23.02.2023 15:17
    Čestitke komšijama, oni su se rešili ovog ološa.
  • EvoOvako

    23.02.2023 10:44
    Mešavina loših
    I teških osećanja. Kao žuč u stomaku.
  • Реално

    23.02.2023 10:42
    /
    Вучко оправдано одсутан, није стигао, вежба потпис и спрема списак за шопинг за понедељак.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija