Koalicija za slobodu medija: Opasno premijerkino lamentiranje nad "ugroženim" Vučićevićem

Koalicija za slobodu medija upozorila je javnost da su poruke državnih zvaničnika koji javno lamentiraju nad navodno ugroženim pravima režimskih propagandista opasne po celo društvo.
Kako je navela Koalicija, takve poruke nagoveštavaju torturu nad neistomišljenicima i ugrožavaju sistem podele vlasti.   
"Premijerka Ana Brnabić izjavila je da odlazak u zatvor glavnog i odgovornog urednika prorežimskog tabloida Informer Dragana Vučićevića predstavlja tužan dan za kompletnu medijsku scenu u zemlji, uz ciničnu opasku da nema pravo da komentariše sudske presude", navodi Koalicija.
Ukazuje da na taj način premijerka ne samo da je komentarisala "sudsku presudu", nego i nepostojeću sudsku presudu, šireći tako lažne informacije koje o celom slučaju već danima plasira i sam Vučićević.
 
"Performans sa odlaskom u zatvor usledio je pošto je Vučićević odbio da plati kaznu koja mu je izrečena zbog vređanja novinara Jugoslava Ćosića i utoliko je opasnije premijerkino 'nekomentarisanje' sudskih presuda, jer zapravo predstavlja otvoreni pritisak na pravosuđe", upozorili su iz Koalicije.
 
Jednako je opasno, dodaje se, ali i još licemernije premijerkino tugovanje zbog medijske scene u Srbiji.
 
"Mogu da kažem da je najupečatljivije u svemu ovome gromoglasno ćutanje novinarskih i medijskih udruženja. Mislim da je to velika sramota i da sam ja na njihovom mestu bilo bi me sramota", rekla je Brnabić, podseća se u saopštenju.
 
Ovaj apsurdni performans, nažalost, nije samo perfomans, već i jasna demonstracija i poruka iz vrha vlasti da ostaju dosledni u urušavanju demokratskih institucija, a na redu su pravosuđe i preostali profesionalni novinari i mediji, upozorava Koalicija.
Iz Koalicije su pozvali novinare da ostanu dosledni principima i etici profesije i da prijavljuju udruženjima sve pritiske i napade kojima budu izloženi, a predstavnike pravosuđa da se odupru pritiscima izvršne vlasti, jer im je to obaveza.
 
"Ćutanje znači podršku urušavanju pravne države, iz koje god javne profesije to ćutanje dolazi", poručili su iz Koalicije.
  • Dete rock'n rola

    04.04.2023 15:45
    @ Gavril
    U ovoj zemlji onaj čije ime ne treba spominjati odlučuje i o tome ko će biti tetkica u osnovnoj školi.
  • Sloba53

    04.04.2023 15:11
    Ova individua nema obraz kao đon , to uopšte nema obraz.
  • Gavril

    04.04.2023 14:11
    Za Anu Brnabić niko ni greškom ,ni pijan ,ni u snu ne bi glasao,a ona je ipak predsednik Vlade.Zna li neko do današnjeg dana šta je tu osobu preporučilo za tako visoku funkciju i šta je ona po struci? Jer svima nam je jasno da je ona nekom greškom tu i da u Srbiji ima mnogo sposobnijih , obrazovanijih, stručnijih i pozvanijih za takvu funkciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.